Det finnes mange klokkemerker, og prisene på ur varierer fra tilgjengelig for de aller fleste til det noen av oss bare kan drømme om.

Under gir vi deg en guide til våre favorittmerker, og våre favorittklokker fra disse merkene.

Klokker fra Timex

Timex Group er eid av Fred Olsen Group fra Norge, og selve Timex-klokkene er fra selskapet Timex som da er eid av Timex Group. Opprinnelig er Timex-klokkene amerikanske, og selskapet ble startet i 1854 i Waterbury, Connecticut. Thomas Olsen, sønnen til Fred Olsen, kjøpte selskapet i 1941.

Marlin Automatic Charlie Brown Black/White Dial

Denne klokken er laget i samarbeid med Knøttene, eller Snoopy som det heter i USA. Selve modellen er basert på de særdeles populære Timex-klokkene fra 1960-tallet.

Her kan du se nærmere på klokken

Her finner du flere Timex-klokker

Klokker fra Breitling

Breitling begynte å lage klokker i Sveits i 1884. Selskapet kommer fra den lille byen Grenchen. Klokkene er kjent for sin kobling mot fly, og var i starten ment for piloter.

Her finner du mange Breitling-klokker.

Klokker fra Rolex

Rolex ble opprinnelig startet i London i 1905, men flyttet til Sveits etter første verdenskrig. Merkevaren er i dag en av de mest verdifulle i verden, og klokkene blant verdens mest eksklusive. Tre av de ti dyreste klokkene som er solgt på auksjon har vært Rolex-klokker.

Rolex Perpetual er en klassiker, og en av de mest populære klokkene til Rolex.

Her kan du kikke nærmere på klokken

Klikk her for å se flere Rolex-klokker

Klokker fra Seiko

Seiko er et japansk klokkemerke fra 1881, og ble startet i Tokyo. Selve merket Seiko kom i 1924, og de eldste klokkene kom under navnet Seikosha. Selskapet produserte verdens første quartzklokke i 1969.

Seiko Presag er en moderne klassiker av en klokke med rem i kalveskinn, og kvalitet fra innsiden ut.

Her kan du se nærmere på klokken

Her finner du flere Seiko-klokker

Klokker fra Sjöö Sandström

Det er ikke mange uavhenige klokkemakere igjen i verden da de fleste er spiste av et større konsern, men svenske Sjöö Sandström er ett av dem. Selskapet ble startet i Sverige i 1986, og utkonkurrerte for noen år siden Seiko som flyvåpenets klokke i Sverige.

Denne luksusklokken er i 18k roségull, og finnes kun i et begrenset utvalg på 30 klokker. Skal du ha denne må du handle raskt.

Her kan du kikke på klokken

Her finner du flere klokker fra Sjöö Sandström

Klokker fra Montblanc

Tyske Montblanc startet i Hamburg i 1906, og begynte med penner. Klokkene kom senere, og har blitt særdeles populære.

Heritage Chronométrie Automatic

Denne klokken kombinerer fint sveitsisk urmakeri med nødvendige funksjoner og enkel stil. Noe av det ypperste av klokkedesign.

Her kan du kikke på klokken

Klokker fra Tag Heuer

Sveitsiske Tag Heuer ble startet i 1860 i Saint-Imer. Selskapet lager det som omtales som en av de kvalitetsmessige beste klokkeseriene i verden.

Sportsmodell fra Tag Heuer koblet opp mot Formula 1-sirkuset.

Her kan du se nærmere på klokken

Se flere klokker fra Tag Heuer her

Klokker fra Casio

Casio er et japansk selskap som ble startet i 1946, og slo først igjennom som kalkulatorselskap. Senere laget man de klassiske digtialklokkene som nesten alle måtte ha på åttitallet.

Se på klokken her

Her finner du flere Casio-klokker