Når barna skal være mye hjemme, er det greit med noen leker eller utstyr som kan underholde de små og gjøre hverdagen litt enklere for de voksne som kanskje samtidig har hjemmekontor. I disse dager bør man gjerne unngå å reise for mye rundt og oppholde seg der det er mye andre mennesker, og da er det mye lettere å bestille ting hjem.

Derfor har vi laget en guide med utstyr og leker du kan handle på nett, som kanskje kan gjøre tiden med hjemmekontor og barnehage eller skolefri litt morsommere og enklere. Noen butikker, som Mimmis, sender varene helt hjem til deg på døra.

Aktivitetspakke fra Forskerfabrikken

Hvis du vil at barna skal lære, forske og eksperimentere, er Forskerfabrikkens nettbutikk stedet du skal innom. Denne smarte aktivitetspakka inneholder 7 lærerike aktiviteter, som blant annet lar barna lære om magnetisme, solceller og mye mer.

Her finner du et stort utvalg andre leker som lar barna eksperimentere og lære.

Sklie til innebruk

Har du plass til det, er en sklie genial underholdning som holder barna opptatt lenge. Denne er i tillegg veldig stilig.

Kombiner sklia med en ballbinge som på bildet, for den ultimate hjemme-lekeplassen.

Sparkesykkel

Har dere mulighet til å gå utendørs, for eksempel foran blokka eller en tur ut i gata, er sparkesykkel et "must have".

Sjekk de supre sparkesyklene fra Micro her.

Hjelm må man selvsagt også ha. For de aller minste er denne sparkesykkelvarianten helt topp.

Spill

Familiespill er en kilde til mye moro og kvalitetstid. Ludo er perfekt å kose seg med sammen, og akkurat nå får du 40% på alle spill på Ark.

Se alle spillene her.

Lekekjøkken

Det er skikkelig stas å ha eget kjøkken, som man kan kokkelere til hele familien på. Det er mange varianter av lekekjøkken, som denne søte komfyren fra Sebra eller dette herlige trekjøkkenet.

Støvler

Til uteleken på sparkesykkel eller annet moro, kan fort støvler bli nødvendig. Støvler er uansett noe du trenger i tiden fremover. Disse fra Hunter med smart håndtak for å enkelt kunne dra støvlene på, er både fine og praktiske.

Her finner du et stort utvalg gummistøvler.

Oppblåsbart hoppeslott

Med det oppblåsbare hoppeslottet Intex Jump-O-Lene kan barna sprette, hoppe, leke og krype så mye de orker. Perfekt når foreldrene trenger å få barna i aktivitet, men ikke kan gå ut på "rase rundt-tur".

BRIO togbane

De fleste har et forhold til togbanene fra BRIO. Har du ikke et slik i hus, er kanskje tiden inne for å skaffe seg det nå. En togbane byr på timesvis med lek og moro.

Her finner du den.

Dette togbordet er også helt supert.

Tipi telt

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor det har blitt så populært å skaffe et Tipi-telt. For barn er ofte det å ha en egen, liten plass man kan fylle med puter, bamser og hemmeligheter noe av det beste som finnes. Sett en søt liten lampe i Tipi-teltet, så er det klart for kosetid.

Her finner du flere Tipi-telt.

Tegne-og malesaker

Med noen nye tegnesaker kan man sitte og kose seg lenge, og det er rart hvor mye morsommere det blir å tegne når noe av utstyret er nytt. Gelétusjer, glitterpenner, fargeblyanter til de minste - utvalget er stort.

Se alle male- og tegnesakene til Ark her.

Parkeringsgarasje

Her kan bilene kjøre på flere plan, ned ramper og heiser samt fylle bensin. Gøy! Garasjen er laget i tre, og er fra det Stockholmsbaserte merket Wood Little. Den perfekte leken for små bilentusiaster.

Se nærmere på den her.

Joggesko

Det ser ut som det kan være på tide å pakke bort de varmeste vinterskoene og finne frem joggesko noen steder i landet vårt den neste tiden. Lette, nye sko gjør lekestunden ute enda bedre!

Her finner du et stort utvalg joggesko.

Elektrisk bil

Har du virkelig lyst til å slå på stortromma, er en elektrisk bil til ungene det ultimate kjøpet. Med denne kan barna cruise rundt i nabolaget. Bilen spiller også musikk, og det følger med en fjernkontroll så foreldrene kan hjelpe til ved behov. Kanskje en idé til en kommende bursdag, hvis mottaker har vært ekstra snill?

Her finner du flere elbiler til barn.

Taubane

Har du hage og behov for morsomme uteaktiviteter, er taubane tingen for deg. Denne kan hele familien ha mye moro med!

Se nærmere på den her.

Et annet alternativ til uteleken er denne kule klatrebana.

Sykkelvogn

Hvis alle i familien er friske, og du ønsker å dra et lite stykke unna hjemmet og ikke har bil, er en sykkelvogn genialt.

Her finner du en som kan brukes til sykkelvogn eller vanlig vogn, med plass til to barn.

NB! Husk å til en hver tid følge nyeste råd fra FHI angående ferdsel ute.

Dukkehus

Et dukkehus er noe man har i åresvis, og for å fornye kan man stadig supplere med noe møbler eller beboere.

Sjekk det store utvalget tilbehør og utstyr til dukkehus her.

Lego

Det sier seg vel selv hvorfor Lego er bra tidsfordriv. Kanskje et nytt sett er nettop det som trengs for å få tiden til å gå?

Her finner du massevis av Lego for alle aldersgrupper.

Nintendo

Har dere snakket om å gå til anskaffelse av en spillkonsoll, men ikke helt fått ut fingeren, er kanskje nå tiden for å gjøre det.

Sjekk for eksempel Nintendo Switch, som kan brukes både som håndhold og klassisk konsoll.

Her finner du en rekke spill til Nintendo Switch.

Noen av våre favorittbutikker til barn:

Babyshop - Alt av utstyr, klær og leker.

Lekmer - Lekeparadiset, som også har klær og annet.

Mimmis - Masse fint til barnerommet, og store, fine leker.

Jollyroom - Både klær, leker og ustyr, ofte til gode priser.