Hvert år kommer det nye impulser og trender på matfronten. Verdenssituasjonen har en stor påvirkning på hvordan vi spiser og hva vi fokuserer på. Ifølge Bakeren og Kokkens sine eksperter, er det disse matrendene vi kommer til å se mer av i 2023.

Se om det er noe som frister.

Asiatisk

Nordmenn er store tilhengere av sushi, thaimat og kinamat, og vi har allerede sett en tendens til at flere lager maten hjemme. Bruk dette året til å utforske spennende ingredienser og bli mer kreativ på matfronten.

Dampkoker finner du her.

Wokpanne finner du her.

Her finner du japansk grill.

Sosial mat

To år i pandemi har hatt en effekt på oss. Vi ønsker nå å samles rundt spisebordet, nyte god mat sammen og dele opplevelsen med venner og familie. Vi tenker automatisk på taco, pizza men også fingermat som tapas, skinker og oster servert på delikate skjærebrett.

Skjærebrettet i tre deler finner du her.

Se dette multifuksjonelle brettet her.

Skjærebrettet finner du her.

Mat utendørs

Vi kommer til å fokusere mer på miljøet og vil spise mer bevisst ved å spise utendørs. Det dukker stadig opp nye produkter som gjør matlagingen ute enklere, og flere kan være enige om at grillmat på sommeren eller kakao ute i påskesolen smaker på en eller annen måte litt bedre.

Stekepanne til åpen ild

Her finner du smørbrødjern

Pizzaovnen finner du her.

En kullgrill kan være noe for deg.

Comfort food

Det spekuleres at de høye prisene, inflasjonen og uroen i verden vil påvirke våre mattrender ved å sette fokuset på matvarer, pris og tid. I vanskelige tider som nå, ønsker mange å spise mat som gir dem en følelse av trygghet på et vis. Nostalgisk mat og mat som er enkel å kjenne igjen. som pasta gir trygghetsfølelse, og er faktisk billig mat å forberede for mange.

Lag perfekt pasta hjemme ved hjelp av denne pastavalsen.

Gode kjeler fra Jamie Oliver finner du her.

Husmannskost betyr trygghet for mange.

Skal du servere mat du er stolt av, bør du ha fint servise og skåler slik som denne pastaskålen.

Mer plantebasert mat

Matsvinn, miljøet og fokuset på dyr er noe stadig flere bryr seg om. Derfor er det ikke overraskende at vil vil se en økende trend når det kommer til plantebasert mat. Ekspertpanelet hos Bakeren og Kokken tror at vi vil se mer av grønnsaker og viltkjøtt som markedsføres som mer bærekraftig.

Her finner du skålsettet.

Her finner du fatet.

Her finner du bestikk.