På topp hos E-wheels over de mest solgte el-syklene er Momas Jason 2022. Nå er den endelig på tilbud, og satt ned med hele 4000 kroner.

Nå er flere av de mest populære og gode el-syklene på tilbud.

Jobb og fritid

Momas Jason 2022 omtales som en terrengsykkel, men bruken er ikke kun terreng og sti. Stadig flere kjøper en slik sykkel hvis bosted er bratte bakker og en litt mer utfordrende sykkelvei til jobb, enn midt i sentrum. Kjøpes sykkelen til hverdagsbruk, er et godt tips å gå for rammestørrelse M - da kan både du og kjæresten, så å si uansett høyde bruke samme sykkel.

Nytt med årets modell er økt batterikapasitet, ny og forbedret motor og lenger rekkevidde.
Tidligere kostet sykkelen 19.990, nå får du den til kun 15.990.

Se og les mer om sykkelen her.

I samme kategori finner du Momas Balance 2022. En sykkel som er sporty, komfortabel og anvendelig. Her får du en designmessig fin sykkel, av høy kvalitet. Du kommer deg godt fram i byen, men også på asfalt, grus og sti.

Sykkelen har «alt» som kreves av en el-sykkel; sentermontert motor, bagasjebrett, trilleassistanse, enkel å bruke, og integrert batteri fra Samsung med rekkevidde på opptil 100 km.

Disse syklene passer altså for deg som sykler til jobb, men er også aktiv på fritiden.

Les og se mer om Momas Balance 2022 her.

El-sykkel for den aktive

Er du av typen som sykler i marka eller på fjellet, er Momas All Terrain et rått valg. Dette er en er en velutstyrt terrengsykkel med integrert batteri, låsbar dempegaffel og lett aluminiumsramme. Du får og et LCD-display som viser fart og batterinivå (det har for øvrig de fleste el-sykler), og fem ulike moduser for hvor mye kraft motoren skal genere.

Motoren er sentermontert. Ifølge E-wheels er dette det beste motorsystemet til el-sykler, og har mest avansert teknologi.

Her kan du lese mer og finne el-sykkelen.

Et godt sykkelvalg for deg som er aktiv, men kanskje ikke den mest ekstreme, er Momas Focus 2022. Denne er god på asfalt og grus, har midtmontert motor fra Bewo, integrert batteri fra Samsung og rekkevidde opptil 100 km.
Sykkelen beskrives som svært prisgunstig.

Her er tilbakemelding fra to kunder hos E-wheels:

«Sykler daglig til jobb og har lang sykkelvei og mye bakker til og fra jobb. Ingen problem med denne sykkelen, bakkene går som en lek. Koser meg på sykkeltur hver dag.»

«Bruker denne frem og tilbake til butikken og for turer rundt om i byen og på grusvei. Fungerer som en drøm!»

Her kan du se og lese mer om Momas Focus 2022.

Favoritt dame el-sykkel

Momas L2 2022 er den mest populære el-sykkelen for dame. Den er sporty, komfortabel, stilren og leveres med det mest nødvendige du trenger (skjermer, lykter, støtte, bagasjebrett). Nå er sykkelen satt ned med hele 2500 kroner, og du får den til kun 17.490 - noe som er gunstig for en el-sykkel av kvalitet.

Motoren er sentermontert og omtales som en sykkel med god klatreevne i bratte bakker.

Dette er en perfekt sykkel for deg som bor i byen, pendler til jobb, men også er glad i lenger turer til stranden eller bare rett og slett er en person som sykler rundt istedenfor kollektivtransport. Rekkevidde på opptil 100 km.

Les og se mer om Momas L2 2022 her.

El-sykkel for byturer

I samme kategori finner du Momas Majestic 2022. Dette er også en svært god damesykkel til bruk i byen. Dette er sykkelleverandørens toppmodell i kategorien dame. Den har momentsensor, Samsung-batteri, Bafang-motor og display, Shimano komponenter og låsbare dempere! En stor fordel er lavt innsteg (faktisk viktig for sommerkvelder når kleskoden er lange og luftige kjoler).

Her kan du lese og se mer.


5 gode tips før du skal ta el-sykkelvalget, ifølge Kristoffer Hellem, butikkansvarlig hos E-wheels.

  • Hvor skal jeg sykle?

- Det første man må tenke på er hvor du har tenkt til å bruke el-sykkelen. Skal du kun sykle på asfalt eller sykle på grusveier og stier? Det vanligste er litt av begge deler, og derfor velger mange en hybridsykkel som nettopp er beregnet for slik bruk.

  • Ønsker jeg komfort eller effektivitet?

- Det er viktig å velge en sykkel som passer for deg, og da tenke over demping og sittestillingen. Ønsker du mer komfort velger du en sykkel med en slak geometri som sørger for en oppreist sittestilling, men ønsker du en mer aggressiv sittestilling vil tråkket bli mer effektivt og luftmotstanden mindre. Dempere på sykkelen gjør turen mer komfortabel. Fortauskanter blir mykere og humpete veier føles jevnere. Men energien i tråkket forsvinner delvis ned i demperen noe som fører til mindre effektivitet.

  • Riktig størrelse

- Det er utrolig ubehagelig å sykle på en sykkel som er for stor. Det kan være viktig å ta i betraktning om flere skal bruke den samme el-sykkelen. Det er bedre at sykkelen er litt for liten for den ene enn for stor.

  • Rekkevidde

- På sykkelen har du pedaler og mulighet til å tråkke hjem uansett, så du trenger heldigvis ikke bekymre deg for rekkevidden slik som med en el-bil. Rekkevidden er likevel viktig når du skal planlegge turen.

- Faktorer som egeninnsats, vekt, terreng, vind, temperatur og batteriets alder påvirker rekkevidden. Angitte tall i display vil alltid være en indikasjon basert på normaliserte forhold og temperaturer.

  • Lås og forsikring

- Velg en god sykkellås, og sjekk med forsikringsselskapet ditt om hva slags dekning du har på innbo/reiseforsikringen din.


Besøk nettsiden til E-wheels her.