De nye iPhone-modellene iPhone 13, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max er det mange som har ventet lenge på. Nå kan du endelig slå kloa i nyhetene, som i skrivende stund er tilgjengelig på nettlager.

Her finner du alle versjonene av iPhone 13

iPhone 13 - hva er nytt?

Vi er fra før er blitt vant til 5G-fart, rask chip, OLED-helskjerm, god beskyttelse ved fall og nattmodus. I tillegg til tynnere, lettere og mindre mobiltelefon. Noen har også valgt å gå tilbake til en miniversjon av iPhone.

Og med 5G er vi blitt bortskjemt med superrask nedlasting, strømming av serier og snakke med familie og venner på FaceTime i HD-kvalitet.

Så hvorfor skal du oppgradere til nyhetene iPhone 13 eller iPhone 13 Pro?

- Forbedrede kameraer med helt nytt kamerasystem

- Beste batteritid noen gang på en iPhone

- Bedre skjerm - Super Retina XDR

- Verdens raskeste chip: A15 Bionic

Spesielt kameraet ser ut til å imponere basert på bilder Apple har vist frem, med en helt ny mulighet til makrobilder og til å fotografere under svake lysforhold.

iPhone 13 kommer i fargene rosa, blå, midnatt, stjerneskinn og (product) RED.

Her kan du bestille iPhone 13

Her finner du iPhone 13 Pro

Sjekk iPhone 13 Pro Max her

iPad Mini 6

Lanseringens store overraskelser var iPad Mini 6, som Apple har klart å holde helt hemmelig. Den nye, lille iPaden som kun er 8,3 tommer likner nå mer på iPad pro, med sin firkantede look og rene, skarpere linjer.

Her ser det ut til å være mye kraft i en liten pakke. iPaden har nemlig en kraftig A15 Bionic-chip, støtte for 5G og frontkamera med ultravidvinkel. Du kan tegne og skrive med Apple Pencil, og skjermen er «liquid retina» med True Tone og lite gjenskinn.

Nå kan du også slå kloa i iPad Mini 6, som nettopp har kommet inn på lager!

Se nærmere på iPad Mini 6 her.

Apple Watch series 7

En av Apple-lanseringens mest forhåndsomtalte nyheter, var Apple Watch 7. Klokka, som ikke har gjennomgått så store designendringer som ryktene tilsa, kommer med større skjermområde enn forgjengerne, og flere fine fargevalg på klokke og selvsagt reimer.

Her kommer det veldig snart priser på Apple Watch series 7, som blir tilgjengelig for bestilling senere i høst.

Om Apple-lanseringen

I fjor ble Apple latterliggjort etter sin lansering. Apple-brukerne reagerte kraftig på at en såpass dyr telefonen for første gang kom uten lader og øretelefoner, bare en kabel, og at dette ble begrunnet med miljøhensyn.

«Apple fjerner lader og øretelefoner og fremstiller et kostnadskutt som «miljøtiltak». Hvem er det som tror dette tullet?», het det fra en Twitter-bruker.

«iPhone 13 vil ikke inkludere en telefon», skrev blant annet den populære komikeren Trevor Noah spøkefullt i sitt populære TV-program «Daily Show».

Men årets lansering viser naturlig nok at det kommer en telefon i den lille hvite boksen, og ikke minst vil nok mange la seg begeistre av iPad Mini denne gangen.

Du får foreløpig ikke tak i Apple Watch Series 7, og selv om vi skulle ønske klokka denne gangen kom med bedre batteritid, er det nok allikevel mange som vil la seg friste av oppgraderingen.

Generelt Apple-fan? Her finner du alt fra AirPods, iPads eller deksler.