En by i brann

Likte du Gudfaren, Goodfellas og Casino? Da vil denne boken oppsluke deg. Den brennhete romanen, En by i brann, er den første i en trilogi av Don Winslow og er blitt omtalt som samtidslitteraturens versjon av Iliaden.

Romanen har blitt hyllet av mange, blant annet Karin Slaughter, som har vunnet en rekke priser for sine krimromaner. Hun skriver at romanen er «Modig, humørsyk og fullstendig oppslukende. En by i brann er første del i en episk ny serie som garanter vil gripe leserne helt fra starten. Dette er Winslow på sitt beste»

Stephen Kings er også enig, og skriver «Superb. Dette er en historiefortelling med en sylskarp egg. En by i brann er forfriskende å lese»

Handlingen er satt til Rhode Island på 1980-tallet. To mafiafraksjoner, en italiensk og en irsk, har satt rivaliseringen til side og klart å dele det kriminelle markedet mellom seg. Etter mange år med fredelige tilstander skal alt plutselig endre seg, når en usedvanlig vakker ung kvinne dukker opp og skaper trøbbel mellom de to bandene.

Vi følger 29 år gamle Danny Ryan, sønn av den tidligere irske mafiasjefen, som jobber som havnearbeider i Providence. Han er en kjærlig ektemann, lojal venn, og innimellom en hjelpende hånd for det irske krimkartellet som har kontroll på det meste av byen.

Dannys liv snus på hodet når den moderne Helena av Troja utløser en krig mellom rivaliserende fraksjoner, og han blir trukket inn i noe han ikke kommer seg ut av. I dette eposet utforsker Winslow temaer som makt, vold, korrupsjon, hevn og rettferdighet. Denne samfunnskritiske romanen er i likhet med tittelen i full fyr.


Vi lar det bli opp til leseren å gjøre seg opp en mening om Danny. Er han en helt, eller antihelt? Offer eller skurk?

Du får tak i boken her