I november hadde den animerte familiefilmen «Encanto» premiere på norske kinoer, og allerede på julaften blir filmen tilgjengelig hjemme på din egen TV-skjerm.

Disney + slipper filmen om familien som kalles Madrigalene, som bor i en liten magisk by i fjellene i Colombia, 24.desember. Og hva er vel bedre med litt magi mens ribba står i ovnen?

Nå kan du spare 15 % på årsabonnement her.

Eller betale 89 kroner i måneden helt uten bindingstid her.

Fra Zootropolis til Encanto

«Encanto» er regissert av Jared Bush, som også er kjent for å medvirke i eventyrkomedien Zootropolis – Dyreriket og Vaiana. To svært suksessfulle familiefilmer.

Denne gangen er handlingen lagt til Colombia. Familien Madrigalene bor i et magisk hus i fjellene, i et landskap de kaller Encanto. Alle i familien har unike evner, som styrke, helbredende krefter eller det å kunne se inn i fremtiden. Alle har krefter, foruten Mirable. Men når magien i Encanto blir truet er det den eneste «normale» i familien som kan være deres beste håp.

Handlingen i Encanto

Men det handler ikke bare om magi, men også om temaer og de kompliserte forholdene i familier som alle kan kjenne seg igjen i.

- Vi ønsket å hylle, og også prøve å forstå hvor kompleks dynamikken i en stor familie faktisk er. Hvor godt kjenner vi egentlig familien vår? Hvor godt kjenner de deg? sier Bush i en pressemelding.

- Dette er en historie om hvordan menneskene som er aller nærmest oss, og spesielt familiemedlemmer, ikke alltid ser deg, eller forstår deg fullt ut. Og på samme måte viser vi kanskje ikke alt av oss selv til menneskene vi elsker aller mest, av en eller annen grunn. Vår historie forteller hvordan et medlem av en familie som føler seg minst sett kan lære å se hele familien for den de er, og til slutt seg selv.

Anmeldelse av Encanto

Så er det verdt en kikk i julen?

«Denne glitrende musikalen utspilles i fjellene i Colombia og tar for seg rikelig med temaer, som søskenrivalisering og forventninger i familier», heter det ifølge The Guardian.

Og The New York Times følger opp: «Disney har alltid på godt og vondt laget magi. Vi kjenner alle til den verste sorten: den lite givende historien med opplagte plotter, smakløse sanger og livløs animasjon. Men det beste - vel, det er den typen magi som går videre i generasjoner», heter det ifølge kritikken - som deretter henviser til filmer som Disneys strålende animasjonsfilm «Encanto».

Nå kan du spare 15 % på årsabonnement her.

Eller betale 89 kroner i måneden helt uten bindingstid her.