- Kan man bruke iPaden også? Wow!

Begeistringen stod i taket da globusen Orboot AR-globus fra Shifu skulle testes av husets 6-åring. Hun hadde ønsket seg en globus, og det at denne varianten har interaktive funksjoner var ikke akkurat noe minus.

Her kan du kjøpe globusen

Lærerikt og morsomt

Det første du må gjøre, er å installere en app på mobilen eller nettbrettet. Her anbefaler vi egentlig nettbrett, siden det ble litt smått på mobilen (det er også nettbrett som anbefales i brosjyren). Appen er enkel å sette opp, og så er det bare å sette i gang.

Nysgjerrig? Her finner du den.

I explore-modus, er det bare å finne stjernene rundt omkring på globusen og scanne i vei. Da spretter det frem dyr som hører til landet eller området, som du kan trykke på og lære mer om. Informasjonen er ikke på norsk, så akkurat det gjør at noen av funksjonene uteblir litt for de minste barna.

På engelsk forteller nemlig dyrene om seg selv, noe som hadde vært gøy å høre for de mindre barna også. Men sitter du sammen med barna, kan du heller gjøre det til en hyggelig fellesaktivitet hvor du forteller om dyrene og landene der de finnes. Eller en god motivasjon til å lære engelsk!

For vår testperson var det allikevel svært spennende å se på dyrene fra flere forskjellige vinkler, og ikke minst gjette hvilken mat de spiser.

Kan man mate dyrene? Kult! - Lana, 6 år

Det følger også med et pass og en bok med klistremerker som kan brukes i passet, så de små kan få følelsen av å dra på en reise.

Vi testet jordklode-utgaven, men globusen fra Shifu finnes også i utgaven «mars» og «dinosaur», hvor du kan utforske henholdvis planeten mars og en dinosaur-fylt klode for 60 millioner år siden.

Her finner du globusen vi testet.

📝 Om testen

Vi fikk tilsendt «Orboot Globe: Jorden» fra Shifu for å teste. Selv om dette er en artikkel med kommersielle linker, er vi helt ærlige i vår testing. Vi anbefaler kun produkter vi selv liker og kan stå inne for.

Testen ble utført av en jente på 6 år, i samarbeid med mor. Lillebror på 3,5 år har også sett på globusen og syntes den var kul, men har ikke testet den ordentlig slik som storesøster.

🔍Vår dom: Vi synes «Orboot Globe: Jorden» fornyer globusen på en morsom og lærerik måte. Selve globusen kunne kanskje sett litt penere ut (skjøten f.eks.), men dette er ikke noe barna tenker på. Den har også en snill pris, og du får mye for pengene.

Er du ute etter en gave til barna som både er morsom og lærerik, er globusen fra Orboot et ypperlig valg. Vil du at barna skal kunne gjøre det helt selv, er det en fordel om de er noe eldre enn vår testperson som går i 1.klasse. Det ble litt vanskelig for henne å holde iPaden og samtidig trykke på dyrene selv, noe som vil være enklere for større barn med litt større hender.

Vår konklusjon:

  • Lærerik
  • Fin vri på globusen
  • AR uten at det blir påtrengende
  • Anbefales!

Her kan du kjøpe globusen.