Valentine og morsdag er rett rundt hjørnet, og hva sier mer kjærlighet enn parfyme? Duften kan man ha over lang tid, og parfymen sier noe om personen som bærer den.

Er du usikker på hvilken lukt som passer, kan de ulike dufttypene og notene si mye. Da blir det enklere å velge uten å måtte lukte på parfymen.

Definisjonen av de ulike duftnotene finner du litt lengre ned i artikkelen.

Alle parfymene i artikkelen er på tilbud. Disse nettbutikkene har salg på parfymer:

Fredrik & Louisa

Eleven

NordicFeel

Kicks

Lyko

Florale dufter

Dette er lett og ungdommelige dufter som tar oss med til den botaniske hagen. I denne duftfamilien finner vi noter som jasmin, rose, liljekonvall, nellik, iris og fiol. Eksempler på florale dufter:

Gucci Guilty Love (herre)

Coach Floral (dame)

Fruktige dufter

Dette er en type duft som minner om godteri, melon, solbær og fersken. Sitrusfrukter står som regel øverst på ingredienslisten. Eksempler på fruktige dufter:

Dolce & Gabbana L'Impératrice (dame)

Dsquared2 Wood (herre)

Orientalske dufter

Her er det typiske duftdetaljer fra Østen som oser av sensualitet. Amber (plantesaft) er grobunnen i den orientalske duftfamilien. Tonkabønne og vanilje er ofte å finne i orientalske dufter. Eksempler på orientalske dufter:

Yves Rocher So Elixir Purple (dame)

Versace The Dreamer (herre)

Aromatiske dufter

Krydder, planter og urter spiller en stor rolle i aromatiske dufter. Her er det bunnnoten som har stor betydning. Eksempler på aromatiske dufter:

Saïga (dame)

Geir Ness (herre)

Duftprosessen

Visste du at en duft er bygget opp i flere forskjellige deler, såkalte noter?

Duften av de første dråpene som treffer nesen kaller vi toppnoten. Den oppfattes som sterk, men duften blir svakere før hjertenoten trer frem. Den er mildere enn toppnoten og utvikler seg i løpet av ti minutter. Denne utgjør en stor del av duften og varer opptil en time.

Etter hvert balanserer overgangen til bunnoten, som stabiliserer selve duften. Denne sitter godt og varer i flere timer, og kan lukte forskjellig fra person til person.

Sjekk også 10 herreparfymer på salg:

Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million er ekstra på alle mulige måter. Duften er både frisk og varm krydret. Toppnoter: Mandarin, peppermynte. Hjertenoter: Rose, kanel. Bunnoter: Lær, amber.

Her finner du den

Giorgio Armani Armani Code

Giorgio Armani Armani Code Eau De Toilette er den første orientalske duften for menn fra Giorgio Armani. Tidløst sensuell på en ren og diskret måte som kombinerer eleganse og stil.

Her finner du den

Giorgio Armani Acqua De Gio

Giorgio Armani Acqua Di Gio er en tidløs duft som komplementerer den maskuline manns personlighet. Hans styrke, en indre ro og samtidig en sprudlende, energisk lideskap i alt han gjør.

Her finner du den

Sergio Tacchini Classic

En bestselger hos Eleven. Italienske Sergio Tacchini Classic er en harmonisk duft som både er frisk og oppløftende med bergamott, rosmarin, karibisk lime og nellik.

Her finner du den

Yves Saint Laurent L´Homme

Denne friske treduften er livlig med lette, sprudlende noter av bergamott, ingefær og vetiver. En kontrastfylt duft, en unik kombinasjon av luksus, kunst og modernitet som utstråler en tidløs eleganse.

Her finner du den

Giorgio Armani Stronger With You

Giorgio Armani Emporio Armani Stronger With You Eau De Toilette. Inspirert av en moderne kjærlighetsistorie er Stronger With You en mystisk, sjarmerende og selvsikker duft.

Her finner du den

Versace Dylan Blue

Dylan Blue Pour Homme Eau de Toilette er en aromatisk og sensuell duft, som formidler mannens styrke og karisma på en moderne og frisk måte. Calabrisk bergamott, grapefrukt og fikenblader åpner duften.

Her finner du den

Jean Paul Gaultier Le Male Essence

En ny duftopplevelse fra Jean Paul Gaultier. Le Male Essence de Parfum viser en ny tolkning av maskulinitet. Et utbrudd av krydret sitrus kolliderer med sensuelle lærnoter rystet opp med edelt tre.

Her finner du den

Carolina Herrera Bad Boy

Bad Boy er for en tøffe mannen som liker å skille seg ut.

Duften er satt sammen av to akkorder, en uimotståelig lyshet med noter av hvit pepper, grapefrukt og vetiver, og en uforutsigbar mørket med tonkabønner, salvie og kakao.

Her finner du den

Calvin Klein Obsessed

Er du bare helt betatt av mannen i ditt liv? Denne parfymen er en fin måte å si det på, samtidig som han kommer til å lukte herlig.

Obsessed for Men har en orientalsk eleganse med treaktig amber, sort vanilje og mørke trenoter som skaper spenning mellom feminin mykhet og maskulin styrke.

Her finner du den