Cosori Dual Blaze er airfryeren som har fått gode anmeldelser av flere aktører. Denne innfridde våre kjøkkenbehov etter at vi testet den i fjor høst - sprøtt bacon, crispy fries og helt nydelige arme riddere. Før jul testet vi også ribbe - et resultat som ble knasende og sprø svor.

Airfryer har lenge vært en snakkis blant kjøkkendingser, og det forstår vi godt. Den sparer tid i hverdagen, er enkel å bruke og maten blir helt fantastisk. Nå er det ikke mange ukene igjen til påske, så derfor ble vi nysgjerrige på følgende: Kan vi steke påskelam i airfryeren? Og blir den mør og saftig?

Her finner du airfryeren

Fremgangsmåte

Det var veldig enkelt å lage lammesteken. Vi kjøpte en fersk, krydret lammestek fra bog fra Gilde (gourmetlam). Ønsker du å krydre selv vil vi anbefale vår egen krydderserie, i samarbeid med matekspert Simen Vatne. Etter tips fra sistnevnte fikk vi beskjed om å gjøre følgende:

1. La kjøttet hvile et par timer på kjøkkenbenken.

2. Ikke ferdig krydret stek? Gni steken godt inn med Lammekrydder (vår krydderserie) gjerne dagen før, men minst 2 timer før.

3. Brun steken på 200 grader i airfryeren i 15 minutter.

4. Skru ned varmen til 100 grader og stek videre i ca 1.5 time til den får en kjernetemperatur på 65 grader.

5. Skru av airfryeren og la den hvile i 15 minutter før du kutter i den.

Her finner du airfryeren

Vår dom

Dessverre sluttet steketermometeret vårt å fungere etter bare kort tid, så her måtte vi stole på at Vatnes angitte steketid ville treffe korrekt temperatur. I forkant var vi meget spente på resultatet - skulle dette bli en perfekt lammestek? Ja, det skulle det så absolutt!

For godt til å være sant!

Kjøttet ble ekstremt mør, saftig og smakfullt. Kanskje det beste lammekjøttet vi noensinne har hatt på tunga. Og kanskje det beste - hele prosessen med å steke den, var veldig enkel. Ved å bruke airfryerer slapp vi bruning i stekepanne først. Denne dagen brukte vi kun stekeovn til ovnsbakte grønnsaker. Det var så deilig å slippe logistikken med grønnsaker og stek i samme ovn, med tanke på at det skal stekes på ulik temperatur.

Har du enda ikke skaffet deg en airfryer er det faktisk på tide, mener vi. Iallefall hvis du er glad i god mat, og ønsker å spare tid i hverdagen. Det er en fantastisk kjøkkendings som jeg ikke klarer å slutte og anbefale - det er så mye gøy du kan gjøre med den!

Trenger du krydder til lammet? Her får du tak i vårt lammekrydder

Vår konklusjon:

Sparer tid og oppvask

Enkel å bruke

Garantert saftig og mør lammestek

Her finner du Cosori Dual Blaze airfryer

Norsk mat med airfryer

Har du skaffet deg en Cosori Dual Blaze airfryer, men trenger inspirasjon til ulike matretter? Da bør du sjekke ut Simen Vatnes nye airfryer kokebok, med 100 prosent norsk mat. Her finner du masse gode oppskrifter på både tradisjonsrik norsk mat og hverdagsmat - alt fra middagsretter til bakverk, kaker og desserter. Dette er med andre ord en nyttig kokebok for deg som enten har eller vurderer airfryer.

Her kjøper du kokeboken