Det er bare å innse at sommeren er over. Et nytt årstid er her, og vi gleder oss til å kle oss i deilige strikkegensere og fine høstjakker. Selv om det aller tynneste sommertøyet blir pakket vekk, trenger du ikke å fjerne sneakersene helt enda.

Se stort utvalg av vanntette sneakers fra Adidas her

Dog er det noen utgangspunkt du bør huske på når gjelder sneakers til høsten. Du kan glemme stoffskoene som lett blir våte i regnvær. Her er fem sneakers du bør gå for.


Trendy og perfekt: Adidas Terrex

Disse lette terrengskoene leverer neste generasjons komfort, og full bevegelsesfrihet på korte og lange turer. Overdelen holder godt om foten for stabilitet i alle typer terreng, mens Boost-mellomsålen holder energinivået oppe når du beveger deg på bratte stier.

Den vannavstøtende GORE-TEX-membranen holder fuktighet unna og puster godt i all slags vær.

Her får du tak i de

Hvite klassikere i skinn: Adidas Stan Smith

Du tenker sikkert at det blir feil med hvite sneakers til høsten, men ikke nødvendigvis. Dette ikoniske skoparet fra Adidas Stan Smith kommer i ekte skinn og med en grov gummisåle.

Skinnet gjør det enkelt å tørke bort smuss, samtidig som materialet beskytter mot lett regn. Bare husk å impregnere før du bruker disse.

Her får du tak i de

Sko i semsket skinn: Adidas Gazelle

Det er ingen stoff som er mer høst enn semsket skinn. Og jo, disse kan tåle regn om du behandler dem riktig. Semsket skinn kan være vanskeligere å vedlikeholde, men det er fullt mulig.

Det betyr likevel ikke at du skal tråkke i vanndammer og myr.

For å fjerne fett og flekker, finnes det egne viskelærlignende børster som du kan fjerne flekkene med. Husk å spraye de semskete skoene kanskje 3-4 ganger før du bruker dem første gang.

Her får du tak i de

Sneakers i glatt skinn: Common Projects

Vi alle vet at skinnsko og regn kommer godt overens. Bare husk å ta godt vare på skinnskoene - da kan de leve i mange år.

Det er viktig at du impregnerer skoene med klut eller børste flere ganger i måneden om du bruker skoene ofte. Disse fra Common Projects er klassiske og kan brukes år etter år.

Her får du tak i de

Til de tørre høstdagene: New Balance

En stilig blanding av semsket skinn og lett tekstil gjør disse perfekte til høsten. New Balance er et godt valg til de tørre, solfylte høstdagene, men under forutsetning at du har tatt vare på og impregnert skoene. Disse kan du bruke både til fritid og på jobb.

Her får du tak i de

Ingen unnskyldninger: OnCloud

Denne skoen er vind-og vanntett og er perfekt for løpeturer i regnet. Strikkene gir deg en slip-on følelse og gjør det enklere for deg å gå ut. Skoene gir demping og støtte, som gjør de behgaelige til både trening og hverdags.

Her får du tak i de