Det er Nettavisens egen journalist, Bjørn Vegar Digre, som er forfatteren av den nye boken.

– Ingen har lyst til å drasse med seg en stor bok til hytta, på ferie eller på familiekvelder. Derfor har vi gått for en pocketbok som er akkurat diger nok til å romme 999 spørsmål og svar, sier forfatteren.

Her kan du forhåndsbestille quizboka

Boken er nemlig alt annet enn diger – den kommer i A5-format.

Quiz spørsmål

Dette er quizboken for deg som ønsker noe som skiller seg ut, og er ute etter noe som krever litt av deg. Den er ikke så enkel at det blir kjedelig, men samtidig håndterlig nok til at den kan falle i smak hos folk flest.

Hvem var egentlig statsminister i Norge da Bjørndalen tok sitt første OL-gull? Hvor ligger nærmeste fjell som er høyere enn Galdhøpiggen? Hvilket land er verdens største produsent av hvitløk?

Og den er underfundig; der de fleste quizbøker spør om når Beethoven og Mozart ble født, spør denne hvem som ble født først.

Quiz for alle

Bjørn Vegar er en mann av mange talenter og interesser, men dette er ikke noe han markedsfører høyt på kontoret. Derfor kom det som en overraskelse da han plutselig en dag erklærte at han ønsket å gi ut en quizbok.

Når vi spør han om hva han føler nå som boken endelig er sendt til trykk, får vi et skikkelig merkelig svar, men som den retorikeren han er, klarer han å overbevise oss:

– Dette er et historisk øyeblikk. Der hele verden holdt pusten under månelandingen i '69, forventer jeg at dette blir vår generasjons månelanding. Språklig, visuelt og intellektuelt er dette som en måneferd, slår han fast.

Her kan du forhåndsbestille quizboka

Quizbok 2022

Quizboka er en fin miks av geografi, popkultur og trivia, og perfekt som gave til en venn, kollega, eller allerede sikre deg farsdagsgave?

Vi påpeker dog at det allerede finnes mange quizbøker på markedet fra før, og lurer på hvorfor han bidrar med en til?

– Jeg ville lage denne quizboken for å kunne mate det allerede store egoet mitt med å kunne slå i bordet med en ekte bok. Det er jo ikke tilfeldig at det ble en quizbok og ikke en novellesamling på fem bind. Her går vi minste motstands vei. Han smiler, og fortsetter:

– Neida, fra spøk til alvor, det at det finnes tusen quizbøker på markedet allerede forteller meg først og fremst at folk ikke får nok av quizbøker. Jeg tar meg selv i å plukke med meg en quizbok i ny og ned, og da hadde det jo vært gøy om også noen ville plukke med seg min quizbok neste gang. At det finnes quizbøker, men ingen som så langt er utgitt på Nettavisens forlag viser jo også at det var på høy tid at noen fikk på plass denne boka.

Vi er selvfølgelig helt enige. Avslutningsvis lurer vi på om han har troen på at boken selger ut, og til det svarer han:

– Min mor pleier å si at «tynn suppe også er mat om du bare er sulten nok». I verste fall legger boka seg på nivå med en skål buljong. Det skal man ikke kimse av.

Boka er på lager i midten av oktober, men du kan allerede nå forhåndsbestille den her. Nettavisen Forlag kommer til å arrangere en quiz der alle som vil er velkomne til å delta. Det vil bli delt ut kule premier til vinnerlaget. Sted og dato vil bli annonsert. I mellomtiden kan du prøve deg på en mini-quiz og være med i trekning om å vinne boka her: