Vi har tidligere testet robotstøvsugeren som har fått god omtale fra flere aktører, og ga den noen skikkelige utfordringer.

- Oj? Hva skjedde? Skanner den rommet av seg selv? Må jeg ikke stille inn noe?

Utgangspunktet var nemlig et lite mareritt for Neatsvor X600 Pro: Yttergang med løv, kattesand, grus, huset har trapp, og under spisebordet ligger det pommes frites, kyllingbiter og frokostblanding-rester.

Men skal en robotstøvsuger erstatte en håndholdt, bør den klare dette for å være verdt prisen. Så vi testet.

Husk koden NA20 for å få 20 prosent rabatt. Den gjelder frem til 26. mars.

Best i test robotstøvsuger

Netasvor X600 har fått god omtale hos flere aktører som selger produkter for hus og dyr. Vi ønsket derfor selv å teste «snakkisen».

👨‍👩‍👧‍👧 😼Om testpanelet:
Familie på fem. Pappa (36) som er over snittet interessert i dingser og teknologi. Han støvsuger cirka fire ganger i uken med «vanlig» støvsuger. Mor (39) som er minimalt opptatt av teknologi, men veldig glad i ren parkett. Barn på henholdsvis (3) og (8) år, som er aktive - og som alle andre barn: sko sparkes av i gangen og jakken ristes ren på vei inn i stua.

Katt (1), av typen huskatt som kommer og går når hun vil og drar med seg alt av naturen som festes i pelsen.

- Dette var et veldig enkelt oppsett. Tror ikke det er nødvendig å lese bruksanvisningen, sier Kalle.

Få minutter etter at robotstøvsugeren kom i hus er den i gang på gulvet.

- Har den skannet rommet selv? Med kamera? Det eneste jeg har gjort er å koble den til wifi og skru den på. Tror den fant ut av resten, og den begynte med en gang.

🤖Om «testpersonen»:Neatsvor X600 Pro har både mopp og vask. Den lover god sugekraft (6000 PA), og at den er godt egnet til dyrehår.

Støvsugeren har batteritid på opptil 180 minutter, og lader seg selv automatisk. Den har sin egen App, som også er kompatibel med Google Home. Du kan stille inn den lille dingsen til å støvsuge og vaske hele huset. 100 kvm tar cirka en time.

Når det gjelder utseendet er dette et av de mest diskret og fine designet vi har sett. Sort, med små gulldetaljer. (Ja, har litt å si for støvsuger er stort sett aldri fint å ha fremme).

Lyst til å lese mer? Her finner du mer informasjon

📝Om testen: Vi har fått Neatsvor X600Pro til test, men selv om vi driver med reklame så skriver vi aldri om produkter vi ikke går god for. Da lar vi heller være, og det skjer jevnlig. Men siden du har lest så langt, så forstår du at vi kommer til å anbefale denne robotstøvsugeren!

Vi testet støvsugeren fra pappeske til ferdig montert, og i aksjon. Vi sørget for å verken rydde opp i gangen eller etter middagen, slik at det ble en utfordrende test. Robotstøvsugeren er testet over tre dager.

🔍Vår dom: Den korte versjonen er at vi virkelig anbefaler Neatsvor X600 Pro - den holder alt den lover. Og vi skal ikke bruke håndholdt støvsuger igjen. (Den eneste som ikke er begeistret er redd katt.)

Førsteinntrykket er som nevnt at oppsettet er så enkelt. Denne klarer virkelig alle å sette opp. Fordi det er ingenting å gjøre. Robotstøvsugeren skanner rommet selv, og starter jobben automatisk. Og stopper også ved trappen, uten at vi har måttet stille inn noe.

- Jeg er mest imponert over at den er så enkel å sette opp. Appen er også veldig kul, og intuitiv. Den viser et kart over huset, hvor støvsugeren er og hvor ladestasjonen er. Du kan velge hele rommet eller et punkt. Eller styre den manuelt, sier Kalle og legger til:

- Det er stor forskjell på før og etter middag. Den tar opp alt, og navigerer lett rundt bordbein og stoler.

Vår konklusjon:

  • Enkel
  • Tar opp dyrehår
  • Fikser kattesand og store matrester på gulvet
  • Fint design
  • Stillegående, men anbefaler likevel at den støvsuger når vi ikke er hjemme
  • Vi anbefaler!