Digitale spill er i vinden for tiden. Ikke minst fordi det ikke krever at man er fysisk tilstede, men også fordi det sørger for at spillene aldri blir borte. De er lagret på maskinen til evig tid.

En slik løsning er spillet om Kaptein Sabeltann og den magiske diamant. Et spill basert på tegnefilmen med samme navn.

Vi har testet spillet, og synes det er heidundrandes moro. Spillet er et plattformspill, slik som Super Mario, blandet med noen småspill hvor du skal gjøre andre ting. Eksempelvis skal du skyte med kanon.

Småspillene bryter opp plattformspillingen, og de er særdeles morsomme.

Her finner du spillet

Vi testet spillet på en tiåring, en fireåring og en som var noe eldre. Alle tre synes det var særdeles morsomt, selv om det var den minste som likte best stemmene til Kaptein Sabeltann og de andre (på norsk, selvfølgelig). Spillet kan ha andre språk også, så om man vil eksportere norsk kultur (?) til Sverige eller engelskspråklige land er det mulig. Spillet har også samisk.

Her finner du spillet

Fireåringen som testet spillet nektet å legge det fra seg etter å ha fått det i hendene, som kan være en liten advarsel. Du kan bli offer for samme manipulasjon som vi ble:

- Kan jeg få spille mer Sabeltann hvis jeg pusser tennene?

Skal vi tro fireåringen var dette spillet veldig gøy, og kjempefint at de snakket slik at man skjønner dem. Da vi spurte om terningkast fikk vi følgende svar:

- Jeg er 4, og da blir det 4.

Om du i så fall tenker at det er litt mindre enn en sekser kan vi påpeke at det er toppkarakteren for fireåringens ego. Riktignok ville han påpeke at det ikke var Mario, men at det var bedre fordi Sabeltann var med. Eller som han sa:

- Det er veldig gøy å spille Sabeltann-spillet.

Her finner du spillet

Spillet kjøper du her, og du får tilsendt en kode som den som får spillet kan bruke på sin Nintendo Switch. Det er enkelt, raskt og sikkert.

Spillet er veldig morsomt, og enkelt nok for voksne å klare. Det at det er på norsk gjør at det enkelt kan spilles av barn, og det er også en papegøye som forklarer deg hva som skal gjøres. Spillet har flere utfordringer som krever litt, men ikke så mye at det blir helt umulig.

Super pluss i margen for humor, og at det faktisk er så god grafikk som det er.

Hiv og hoi!

Her finner du det

PS! Om den som vil ha spillet bruker en PC med DVD/Rom, altså det man før ville kalt en cd-spiller, så finner du en fysisk versjon her for datamaskiner.

Du kan se en lang video av hvordan spillet er under: