Ser du etter en effektiv treningsform uten å måtte bevege deg ut av leiligheten? En romaskin er det du trenger, om du har begrenset med plass, men ønsker fremragende trening for hele kroppen.

For et par år siden ble vi introdusert for de små og lette tredemøllene som du enkelt kan legge sammen og sette bort når de ikke er i bruk. I november i fjor ble RowingPad Pro lansert, utviklet av selskapet bak Walking Pad. Dette er en genial, sammenleggbar romaskin som du enkelt kan sette opp i din egen stue. Og - nå er prisen satt ned med 25 prosent.

Tek.no har nylig testet denne og skriver:

- Å bøye seg frem og dra i gang pedalene der inne i vanntanken er veldig tilfredsstillende, og å sparke ifra og høre vannet suse er en nytelse i hvert eneste tak.

Her kan du lese mer om RowingPad Pro

Sammenleggbar romaskin

RowingPad Pro er i hovedsak laget av treverk og metall, og brettes sammen nesten av seg selv. Ved hjelp av en enkel håndbevegelse folder du sammen romaskinen til en rektangulær boks - da blir den faktisk 3 ganger kortere. Romaskinen kommer også med hjul slik at det blir enklere for deg å trille den bort i et hjørne. Ferdig utbrettet er den ca 2 meter. Ifølge Tek.no er sammenleggbarheten og de metalliske leddene overraskene gode.

Det som gjør denne romaskinen interessant, er at motstanden styres av en egen vanntank. Kort fortalt: Hver gang du tar en robevegelse på denne maskinen, flytter du vann rundt i en tank. RowingPad er utviklet i samarbeid mellom produsenten Kingsmith, roere på toppidrettsnivå og idrettstrene for å sikre at ro-treningen er mest mulig realistisk. Her vil du kunne få svisj-lyden fra vannet som fosser rundt i tanken når du ror, akkurat som padleårene du bruker i vann. Eneste minuset er at du ikke kan stille motstanden ved å taste - det bestemmes av mengden vann i tanken. Her følger det med en egen pumpe for å ta ut vannet, så ingen grunn til bekymring over at du har fylt på for mye.

Her finner du romaskinen på salg

Kom i bedre form

En av fordelene med å benytte en ergonomisk utformet romaskin som denne, er at belastningen fordeles jevnt utover i muskulaturen. Ved å fordele kraften på lår, armer, skuldre og rygg minsker du dermed også risikoen for slitasjeskader. Setet er i 3D ergonomisk design, justerbar fotstropp og et sterkt nylonbelte for å dra håndtaket, som er laget av anti-slip materiale.

Romaskinen er utstyrt med et eget LED-display hvor du enkelt kan følge med på kaloriforbruk, hastighet, tid og distanse når du ror. Du kan også koble den opp mot den dedikerte treningsappen. Den tåler en maksvekt på 120 kilo, og er bygget for tøffe økter med høy intensitet. Ønsker du rolige økter er den også perfekt til nettopp det.

Tek.no trekker frem flere fordeler med denne romaskinen: Den tar liten plass sammenslått, vanntanken som styrer motstanden fungerer bra, det følger med en funksjonibel holder til mobil og nettbrett og at designet på romaskinen er ettertraktet.

Les mer om RowingPad Pro her

Mer interessert i en WalkingPad? Les mer her.