Sommeren er her og ingenting gleder oss mer en sol og varme. Samtidig vet vi at også de litt dårligere dagene kan komme. Da gjelder det å fylle disse med kvalitetstid, og vi har spurt venner og kollegaer - hvilke serier anbefaler du når det blir sommerregn?

Du kan se flere av de nyeste seriene på HBO Max.

Her er topp 6 anbefalinger akkurat nå:

Hacks

Hvor: HBO Max
Når: Sesong 2, 12. mai 2022
Hvem: Jean Smart, Hannah Einbinder, Paul W. Downs, Carl Clemons-Hopkins, Megan Stalter

Hacks handler om Deborah Vance, som er en legendarisk stand-up diva med residens i Las Vegas. For å ikke miste jobben på Palmetto Casino må hun fornye seg selv, og ansetter unge Ava Daniels som tekstforfatter. Problemet er at Ava har et dårlig rykte for å være selvsentrert og arrogant, og vi får se hvordan disse to både gjør livet til hverandre bedre og verre. Lett underholdning og morsomt. Det er to sesonger med henholdsvis 10 og 8 episoder, på ca. 30 min hver.

Her kan du se Hacks

Severance

Hvor: Apple TV
Når: 18. feb 2022.
Hvem: Adam Scott, Britt Lower, Patricia Arquette, Dichen Lachman

Denne er for deg som liker psykologiske thrillere som får deg til å tenke. Serien handler om en mann som har gjennomgått en prosedyre hvor han har fått hukommelsen splittet mellom jobb og privatliv. Serien er interessant ikke bare fordi den har en spennende handling, men fordi den bruker like mye tid på å reflektere over de etiske dilemmaene som oppstår ved å foreta et slikt inngrep. For eksempel at det oppstår en helt ny person som alltid er på jobb, og som "dør" hvis den sier opp jobben.

Staircase

Hvor: HBO Max
Når: 5. mai 2022
Hvem: Colin Firth, Toni Collette, Sophie Turner, Dane DeHaan, Patrick Schwarzenegger, Juliette Binoche

Jeg synes ofte krim forbindes med påske og høst, men krimserier bør også inn i sommerferien når det regner og du sitter på hytta. Denne er en true crime - nyhet av året, og har en rekke dyktige skuespillere i sentrale roller - Colin Firth i hovedroller er jo aldri feil. Serien handler om Michael Peterson (Firth), som blir anklaget for å ha drept kona si. Hun blir funnet blodig i bunnen av trappen i deres eget hjem. Peterson blir tiltalt for drapet og vi følger rettssaken, samtidig som ulike teorier rundt drapet blir undersøkt og lagt fram. Twisten er også at et fransk dokumentarteam følger saken til Peterson, så vi blir tatt med også gjennom filmskapernes øyne. Serien er av høy kvalitet - både med tanke på skuespillerne, handling, grep visuelt også er det bare skikkelig spennende å følge en sak som er sann (ikke Google på forhånd!).

Her kan du se Staircase

Westworld

Hvor: HBO Max
Når: Sesong 4, 27. juni
Hvem: Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Thandiwe Newton, Ed Harris, James Marsden

Westworld sesong 4 er endelig snart tilbake, og her får vi gjensyn med Dolores, Bernard og alle de andre. For de som ikke har sett Westworld før, så er det en amerikansk dystopi science fiction. Serien starter med at vanlige mennesker kan besøke en fornøyelsespark med roboter, og utvikler seg videre. Den har fått flere priser, og vunnet 9 Emmy Awards av 54 nominasjoner. For de som bare venter på resten, er det bare å glede seg.

Her kan du se Westworld

Ms. Marvel

Hvor: Disney+
Når: 9. juni
Hvem: Iman Vellani, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Rish Shah, Mohan Kapoor, Zenobia Shroff

En ny superhelt-serie har kommet fra Marvel, og den skuffer ikke. Nettavisen har tidligere anmeldt Ms. Marvel. Iman Vellani spiller hovedpersonen, og gjør det strålende. Hun er rett og slett et funn av sjarm. Serien er en herlig blanding av tenåringsdrama og opprinnelseshistorie til en av de mest spennende superheltene Marvel har kommet med det siste året, heter det i omtalen. Den fikk karakteren 9/10.

Her kan du se Ms. Marvel

Stranger Things

Hvor: Netflix
Når: Sesong 4 del 1, 27. mai
Hvem: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Gaten Matarazzo, Sadie Sink, Caleb McLaughlin

Stranger Things er en serie som appellerer til alle aldre. En liten konfetti med 80-talls nostalgi, humor, drama og skrekk. Ny sesong er ute på Netflix nå! Del 2 kommer 1. juli. Denne bør du ikke se alene.