Da Nettavisen lanserte vår nettbutikk i mars 2020 var det for å hjelpe norske leverandører og importører med en salgskanal direkte mot våre lesere. Vi tok derfor inn et lager med hodetelefoner fra en nedlagt butikk, kaffebønner fra en importør som ikke fikk solgt sin kaffe til restauranter da disse var stengt og har satset på norske produsenter som trengte hjelp med å nå ut i markeder.

Gå rett til nettbutikken her

Litt over ett år etter er vår nettbutikk viktig for oss, og det er også veldig viktig for oss hva vi faktisk selger i butikken. Vi vil at Nettavisens lesere skal få det beste, og velger derfor ut varene veldig nøye.

Av alt vi har i nettbutikken er dette sjefens 8 personlige favoritter.

1. Superclub brettspill

Fra jeg var ganske ung, og det første Football Manager-spillet som kom til Commodore 64 i 1984 har jeg vært hektet på managerspill. Da jeg var ganske ung kom det også et spill som var både brettspill og dataspill, og fra da har jeg håpet på at noen ville lage et mangerspill i ren analog versjon: Kun som brettspill.

Jeg tok kontakt med folkene bak Superclub, og skrev en mail på engelsk. Det viste seg at de som hadde laget dette herlige spillet var norske. Ekstra opptur var det når de to tolvårige jentetvillingene elsket å være med på å spille brettspillet. En drøm som har gått i oppfyllelse, rett og slett.

Veldig varmt anbefalt.

Her finner du spillet

2. Smart ladekabel

At Norge skal bruke all den kreativiteten vi har, kunnskapen vi besitter og mulighetene som finnes i landet vårt til å lage teknologi og dingser er et håp. Så når håp blir til sannhet med de smarte laderne til apias som slår seg av når batteriet er full-ladet så blir det innertier.

Herlig kvalitet på kablene, veldig smart og sikrere. I tillegg gjør det levetiden til batteriet bedre. En skikkelig Reodor Felgen-oppfinnelse fra Haugesund.

Her finner du dem

3. Flåklypa Grand Prix spill (Nintendo Switch)

Apropos Reodor Felgen. Da originalen til dette spillet kom for en god del år siden var det supergøy. Endelig et herlig norsk spill for hele familien. Folkene bak tok kontakt da oppfølgeren var på vei, og vi kastes oss på. Vi klarte til og med å overbevise økonomidirektøren vår om å ta inn såpass mange at vi er sikret at leserne våre får muligheten til å få tak i en fysisk utgave til jul. For dette blir utsolgt! (Det tar mange måneder å produsere spill til Switch, så alle som skal selge fysiske utgaver måtte forhåndsbestille).

Her finner du spillet

4. Jeg er vaksinert-bånd

Det var sjefen selv, sjefen til sjefen altså, som hadde ideen her. Så vi laget dem, og mange kjøpte. En liten greie for å vise at du er vaksinert. Kanskje ekstra fin nå som vi klemmer igjen? Eller skal på tur? Vaksinert står nemlig også på engelsk.

Her finner du dem

5. Rhesus Minus og Tommy Tusj - signert (kun få igjen)

Det er en ting som er sikkert. Denne tegneserien kunne aldri i verden ha blitt lansert i 2021. Dette er krenkorama på øverste nivå. Vi har igjen noen få signerte, men du verden som jeg elsket Pyton, Rhesus Minus og Tommy Tusj da det kom. Og, det er fortsatt morsomt.

Her finner du boken

6. Dilemmarama The Game

Jeg er en av de som elsker spill på vorspiel og fest, og dette er et slikt spill. Det finnes kjedelige folk som ikke liker slik, og de vil i hvert fall hate dette spillet som garantert får stemningen opp.

Her finner du spillet

7. Tøymunnbind

Vi diskuterte lenge om vi skulle ta inn dette, men vi gjorde det til slutt. Og dette har vært min absolutte favoritt de siste litt over 500 dagene. Så skal vi bruke det mindre framover, men jeg skal ha slike liggende. I tilfelle.

Her finner du dem

8. Pondus

Helt siden det første Pondus-bladet har jeg elsket denne fyren. Kanskje fordi han som meg har den samme kroppsholdningen, holdningen til fotball og musikk og vel alt?

Uansett, her er det bare å velge fritt.

Sjekk utvalget her

Her ser du alt det andre vi har i nettbutikken

Personen som har skrevet denne saken i en slags merkelig førsteperson og tredjeperson er Pål Nisja-Wilhelmsen, direktør for innovasjon og forretningsutvikling i Nettavisen. 49 år gammel.