Glatte veier, is og slapseføre betyr at veiene dekkes med salt og grus. Våre nykjøpte skinnsko får derfor stygge flekker og merker som setter seg i stoffet. Salt og vann er heldigvis noe som kan fjernes med riktige midler og har uhellet skjedd er det flere produkter å velge mellom.

Impregnering

Har du gått til innkjøp av nye skinnsko eller UGGs som er tilbake i motebildet, er du nødt om å impregnere skoene før du bruker de. Dette steget er megaviktig for at skoene dine skal holde seg gjennom denne og kommende sesonger.

2GO – 24Seven Protector

Denne klassiske impregneringsprayen passe de fleste materialer og fjerner smuss og skitt. Du finner den her.

ECCO Repel Transparent

En beskyttende spray mot regn og flekker. Kjøp den her

Renovateur Suede 250 ml Spray Neutral

Denne sprayen kommer i ulike farger og brukes til å rengjøre, pleie og impregnere mokka, nubuck og tekstil. Du finner den her.

Slik gjør du: Børst skoene med en børste først for å fjerne smuss. Rist flasken og spray deretter et tynt og jevnt lag over skoene. For mer skopleie, klikk her.

Repel-spray fra Jason Markk

Sprayen som beskytter skoene dine i vinter. Du finner den her.

Pleie

Har du først brukt et par tusenlapper på sko, er det ingenting i veien for å bruke en hundrelapp ekstra på pleieprodukter.

Effekt sko balsam

Skobalsamen renser, impregnerer og gjør skinnet mykt. Denne vil også beskytte som saltrenner. Du finner balsamen her.

ECCO Oil Tonic

Denne oljen er laget med tanke på oljet skinn og nubuk. Her får du hjelp til å holde skoene dine fine lengre da oljen gjenoppretter balansen mellom oljene i læret. Du kan kjøpe den her.

Lærbalsam

En lærbalsam pleier og nærer skinnet i tillegg til å virker vannavvisende. Denne finner du her.

For mer skopleie, klikk her.

Vask og rens

Det er mulig å redde sko som har fått flekker, men har du ikke impregnert skoene kan dette ta litt tid. Du kan prøve å vaske/rense skoene hjemme, men her må du se an materialet. Er det semsket skinn, må du være forsiktig og lese ekspertenes råd først. Det tryggeste er å gå til innkjøp av gode produkter egnet for slike oppgaver.

ECCO Leather Goods Care Kit

Når du først kjøper deg dyre skinnsko, bør du samtidig investere i gode pleieprodukter, slik som dette. Her får du et enkelt rengjøringssystem i tre trinn.

Her finner du dette.

Omni'Nettoyant Cleaner Neutral

Shampoo som brukes ved dyprengjøring av sko. Denne skal ta bort vanskelige flekker fra mokka, nubuck, skinn og tekstil. Les bruksanvisningen på side. Du finner den her.

2GO – Skorens Pakke

En annen pakke for deg som vil holde skoene rene i vinter. Du finner den her.

ECCO Foam Cleaner

Det finnes shampoo til sko, blant annet denne effektive Shoe Shampoo egnet for bruk på semsket skinn, nubuk, lær og tekstiler. Du finner den her.

ECCO Nubuck Brush

Det kan være lurt å investere i en god skobørste. Sørg for å finne børsten tilpasset skinnet på dine sko. Denne skobørsten består av flere sider: den myke gummisiden passer for lette flekker, mens børstesiden tar tøffere smuss. Den øverste delen av børsten er ideell til å rengjøre steder som er vanskelige å komme til. Du finner den her.

På semsket skinn, som UGG-skoene, bør du bruke en gummibørste for å fjerne smuss. Gjør det skånsomt og forsiktig for å ikke ødelegge stoffet.

Bama – Clean & Care Foam

Skinnende sko i vinter? Ja, det er mulig om du bruker riktig produkter. Dette er en effektivt rense og pleiemiddel for skinn og andre materialer. Du finner den her.

Vi må også tipse om denne sneakers-rensen for alle som vil holde favorittskoene rene og pene til neste bruk.

For mer skopleie, klikk her.

Du finner den her.