Da vi tok inn en haug med grillsauser og tilbehør til grilling så testet vi selvfølgelig varene selv. Samtidig: Det å planlegge en grillfest våren 2021 har ikke vært det letteste i verden.

Til slutt fant vi en dag uten regn og med såpass greie tiltak at vi kunne prøve å nyte en virkelig god grillmiddag. Bakgrunnen var selvfølgelig at vi har to grillpakker i nettbutikken vår.

Det er grillpakken vi kaller moderne, og den vi kaller amerikansk.

(NB! Kun noen få pakker igjen, flere kommer ikke på lager!)

Begge pakkene har innhold fra det norske merket Wild Fire. Håndlaget tilbehør som lages i Sandvika i Norge. Det vi har gjort er å putte våre favoritter i en og samme eske. Eskene har vi puttet på vårt lager utenfor Lillestrøm, og så sender vi de hjem til de fleste steder i Norge med våre avisbud helt hjem.

De to pakkene er tematisk inndelt, litt etter smakene du finner der. For selv om Wild Fire er et norsk selskap så har man laget ting som er klart inspirert fra andre land.

Under guider vi deg til bruk av begge pakkene, både den amerikanske som du ser over og den moderne som har en mango bbq-saus, en chimichurri, sterk siracha-salsa og italiensk dressing. Skulle vi vært mer korrekte i språkbruken kunne vi kalt det crossover. Smaker fra hele verden.

Her finner du den amerikanske grillpakken

Her finner du den moderne grillpakken

Kreolsk kylling

Grillmaten fra New Orleans-området er beryktet fra hele verden. Det er det virkelig gode grunner til. Denne kryddermiksen har så god lukt at vår tester måtte åpne opp lokket flere ganger etter gjennomføringen av rubbingen. For å lage kyllingen kjøpte vi lårfileter, de er passe store og greie å få gjennomgrillet. Vi puttet de i posen, og helte krydder over som vi gnei inn i kjøttet. Her er jo regelen at du skal bruke litt mer krydder enn du tror.

Krydderet er en del av den amerikanske grillpakken

Så la vi posene i kjøleskapet et par timer før grillingen. Da sitter krydderet godt på kjøttet, og er klart for å grilles rett på grillen.

Krydderet er en del av den amerikanske grillpakken

Vårt testpanel på flere voksne synes dette smakte helt utrolig, og var en klar favoritt. Det møre kyllingkjøttet er ganske nøytral i smaken, og den runde smaken på det kreolske kjøttet ga både en herlig smak og deilig lukt.

Krydderet er en del av den amerikanske grillpakken

Chimichurri-kalv

Chimichurri stammer fra Argentina, og er laget for grillmat. Det kan enten brukes som topping, eller som vi gjør nå som en slags marinade.

Chimichurri finnes i den moderne grillpakken

Vi marinerte her på samme måten som kyllingen, og ved grilling får kjøttet et herlig friskt utseende.

Smaken på kalven med denne marinaden/toppingen ble veldig god, og vi er strålende fornøyd med effekten på kjøttet.

Chimichurri finnes i den moderne grillpakken

Vi lagde for øvrig maten på denne grillen fra Weber, og lagde Pommes Frites med en airfryer herfra.

Grillspyd

Vi laget så grillspyd med tre av de andre smakene. Vi marinerte lam med Honey Chipotle, svinekoteletter (uten bein) med Sriracha samt brukte mer av det gode kreolske krydderet på en flatbiff.

Vi brukte metallspyd som kan vaskes på nytt, mest av alt fordi de er enkleste å tre gjennom kjøttet. Resultatet ble veldig godt, og smakene løftet kjøttet som vi brukte skikkelig.

Konklusjon

Til slutt laget vi en enkel salat (baby leaf og tomat) som vi brukte den gode og klassiske italienske dressingen på. Konklusjonen fra testpanelet var i hvert fall enkel: Alle ville kjøpe sine egne pakker for å få de samme smakene for egen grilling og annen matlaging.

Her er noen av utsagnene:

- Det kreolske krydderet var helt himmelsk

- Den Pale Ale-barbecuesausen er den beste jeg har smakt

- Chipotle-sausen var særdeles god

- Sterk og deilig kan man si om srirachaen, herlig!

Her finner du den moderne grillpakken

Her finner du den amerikanske grillpakken

PS! Det er ingen tvil om at chipotle-ketsjupen passer særdeles best til det mange vil kalle ordentlige pølser. Slik som under.

Her finner du den moderne grillpakken

Her finner du den amerikanske grillpakken