Våren er i anmarsj, og det er på tide å gjøre uteplassen klar for sesongen! Det er ingenting som føles bedre enn å nyte en deilig vårdag ute på terrassen eller balkongen. Med noen enkle grep kan du forvandle din uteplass til en oase av ro og avslapning, og nå er det perfekte tidspunktet å starte!

Husk at uteplassen skal være både praktisk og harmonisk for øyet. Du skal tross alt tilbringe mye tid der når sola skinner. Kvalitetsvarer med lang levetid, som tåler både varmt og vått vær, er en god investering.

Det er fullt mulig å få en perfekt uteplass uten å måtte gå i butikken. Mange av nettbutikkene tilbyr hjemlevering eller hente varene selv.

Her er 8 tips til en bedre uteplass.

1. Forleng dagene med paviljong

Er det ikke kjipt å måtte avbryte et godt selskap når man får det minste tegn på regnvær? En paviljong har et utall bruksmuligheter, og gjør det lettere for deg å nyte våren og sommeren i hagen uansett vær.

Paviljonger og telt gir deg god skjerming mot både sol, vind og regn. skaper trivelig stemning i uteplassen. Midt i blinken for deg med stor terrasse eller hage.

Her finner du den

Se flere paviljonger hos her

2. Uteplassens viktigste møbel

Spisegrupper er kanskje uteplassens viktigste møbel. Vårsolen og de sene sommerkveldene skal nytes med plass til god mat og drikke på bordet, samt komfortable sittemøbler. Da er det viktig at du har vedlikeholdsfrie møbler i høy kvalitet, komfort og lang levetid.

Har du hage eller terrasse med god benplass, er dette loungesettet et godt valg. Den robuste konstruksjonen av kunstrotting med aluminiumsramme sikrer lang levetid. Sammen med de stilige og slitesterke putene er loungegruppen et fantastisk behagelig oppholdssted.

Her finner du loungesettet

3. Sakosekken du vil elske

Den populære sakosekken fra danske SACKit kan fort bli din favorittplass. Når det blir overskyet igjen kan du ta med den inn igjen. Dog kan du slappe helt av hvis det regner. Stoffet er laget av 100 % syntetisk olefinmateriale, som ikke mugner av å bli utsatt for fukt.

Cobana sakkosekk er satt sammen av to individuelle innerposer koblet sammen av borrelås. Når du setter deg ned på en av dem, blir den andre presset opp for å støtte ryggen din.

Her finner du den

4. Må ha oppbevaring

Trenger du plass til oppbevaring av uteputer og pledd, redskaper og blomsterpotter utendørs? En putekasse er løsningen for deg som har mange puter og sommerutsyr du trenger å gjemme vekk etter en sen sommerkveld. Med liten balkong er det fint å ha kurv for pledd og magasiner, som for eksempel denne kurven fra House Doctor.

Se flere oppbevaringskurv fra Nordic Nest

5. Skjerm deg fra solstrålene

Enten du skal ha parasoll eller solskjerm, er det viktig at du og din familie kan nyte enhver sosial sammenkomst uten å bli blendet av sola.

Denne solskjermen fra VidaXL er egnet for alle typer vær; det uttrekkbare taket beskytter deg mot skadelige UV-stråler og også fra regnet for å holde deg tørr. Bruk en vannavstøtende spray for å sikre at solskjermen forblir vanntett.

Her finner du solskjermen

Parasoller finner du her

En pergola vil gi god skygge på terrassen eller i hagen. Den skaper i tillegg god stemning. Denne fra Jabo kommer med tak, som gjør det svalere på de varme sommerdagene.

Solbeskyttelsesduken er vannavvisende og gir deilig skygge, men kan også tas bort når du ønsker at solen skal titte inn.

Her finner du den

Se flere pergola her

6. Gjør uteplassen ekstra stilig

Du kommer ikke unna pynt og dekor i hagen, balkongen eller på terrassen. Blomster og grønne planter gir terrassen en atmosfærisk stemning og skaper liv rundt deg.

Her finner du trendy potter til hagen.

Puter og pledd må du jo i ha om du har sittegruppe. Få inspirasjon fra hjemmet ditt - bruk gjerne samme elementene utendørs.

Husk også uteteppe dersom du har balkong, du vil jo ikke få smuss eller flis mens du trasker rundt barføtt?

7. Skap magisk stemning

Det er alltid noe magisk med lyslenker som gir oss lun stemning. En litt bohemsk følelse, men også praktisk fordi man kan se hverandre rundt bordet.

Med lyslenker kan du feste den langs parasollen, balkongen eller over paviljongen. Mulighetene er mange. Denne LED-lyslenken i 880 cm har 20 lys og er enkel å montere.

Se flere lyslenker her

For ekstra belysning, kan du gå for utendørslys på bordet,som for eksempel LED-bordlampe fra nordlux. Den er batteridrevet og med 3-trinns dimmer.

Her finner du den

Se flere utelys her

8. Det må grilles

Det er på tide å forbedre grillen til årets første utepølse. Det finnes flere forskjellige typer griller, alt ettersom hva du foretrekker. Bakeren og Kokken har et stort utvalg av griller, og du finner garantert en som faller i smak.

En kullgrill er en klassiker og flere mener at det er den eneste riktige måten å grille på. Landmann Kullgrill Grillchef er en kullgrill med stor grillflate som varer lenge. Om du ønsker en bærbar grill som også kan brukes på balkongen er denne et utmerket alternativ. Et finere alternativ er denne fra Morsø.

En litt større gassgrill er kanskje det de fleste har lyst på. Den starter lett og du kan kontrollere temperaturen under hele grillingen. Disk opp deilig mat til både deg selv, familien og naboen!

Er du i overkant glad i pizza, bør du sjekke ut denne populære pizzaovnen fra Ooni som tar Norge med storm. Pizzaovnen er fint å ha uansett årstid.