Det er ingen tvil om at vår, sommer og tidlig høst er grilltid i Norge. Mange av oss har griller som står mye ute, og som ikke alltid får den kjærligheten den trenger mellom deilig grilling.

En vanlig vask av en grill tar ikke mer enn fem til ti minutter, og en virkelig god sesongvask opp mot en time.

Dette trenger du:

Grillbørste - for å få løs alt som sitter fast med bred skrapeflate

Skuresvamp - robust svamp som kan brukes både for grov skrubbing og finpuss

Skrape - en universalskrape som du også kan bruke på grillen

Oppvaskmiddel - gjerne noe du har, men nøytralt er best

Rengjøringshansker - vi går for skikkelige

Uansett hva slags grill du har, så begynner du med grillristen. Den bør du også rengjøre hver gang for å forlenge levetiden, men er du som de fleste av oss fokuserer du ofte mer på mat og drikke etter grillingen enn rengjøring.

Fjern grillristene fra grillen, og rengjør disse for seg. Om de er veldig møkkete må du bruke vann og oppvaskmiddel. Et godt tips er å gjøre det på en solrik dag så du kan la dem tørke fort i solen etterpå. Ikke legg de på bakken.

Er kullgrillen din veldig møkkete må du få fjernet alle kullrester og støv før du gjør noe med selve grillen. Når dette er gjort kan du bruke oppvaskmiddel, svamp og vann for å vaske resten. La gjerne middelet ligge på i noen minutter før du vasker om det er mye møkk. Må du skrape kan du gjøre dette på bunn og lokk uten fare for å skrape bort lakken.

Anbefalt rengjøringspakke: Denne fra Weber har alt du trenger

For gassgrillen er den enkleste måten å varme opp grillen på maksimal temperatur før du skraper grillristene, og kan derfor gjøres før hver grilling. Noen ganger bør du likevel ta grillristene ut for å rengjøre under dem.

På gassgrillen vil skrapen være en venn for virkelig nøye vask, skrap gjerne nede i grillen og ta delene du vil vaske ut for å få dem i såpevann. Legg de gjerne en 20-minutters tid i vannet før du børster og skraper av fettrester og annet.

PS! Det du bør huske på hver gang er å tømme fettrenna under gassgrillen. La oss si det slik at du vil angre godt for underlagets del om du glemmer det.

Handleliste

Enkel grillbørste: Denne til 199 kroner får tingene gjort

Hvis du ikke vil bruke børste: Gryteskrubb som kan gjenbrukes

For å rengjøre hele grillen: Skuresvamp, vi liker denne fra Weber godt

Oppvaskmiddel: Dette nøytrale middelet som får jobben gjort