Sittestillingen på do som er normen i dag kan faktisk føre til plager som hemoroider, irritabel tarm og oppblåsthet.

I tykktarmen sitter en lukkemuskel som sørger for at tarmen «holder tett». Når vi sitter på en stol, eller et toalett, er denne fremdeles spent (se bildet under). Sitter vi derimot på huk slapper muskelen av, og tykktarmen får fri bane ned til endetarmen.

Produktet Squatty Potty er en krakk til toalettet som lar deg sitte på huk slik at du hjelper tykktarmen når du skal tømme den, og dermed unngår plager som følge av anspent lukkemuskel i tarmen. Den kommer i to størrelser som gjør at du kan velge det produktet som passer i forhold til høyden på ditt toalett.

Det er utelukkende positive tilbakemeldinger fra kunder som har gått til anskaffelse av en Squatty Potty. En av dem, Froken sier dette burde finnes på alle toalett:

"Dette er en super og enkel innretning som burde finnes på ethvert toalett. Jeg har lenge vurdert å bygge om toalettet mitt; men med denne er problemet løst og sittestillingen ved tarmtømming blir korr ekt, naturlig og hensiktsmessig. Anbefales på det sterkeste. Vurderer sterkt skaffe meg reiseutgaven i tillegg."

En annen er fra seg av begeistring for dette produktet:

"Absolutt et dritbra produkt, mange plager som forsvant når denne ble fast inventar. True story!"

Disse problemene kan du unngå

De fleste av oss sitter på samme måtte på toalettet som på en stol, og det kan føre til alvorlige og smertefulle tilstander

1. Forstoppelse

Har du færre en tre avføringer i løpet av en uke, lider du trolig av forstoppelse.

2. Hemoroider

Dette kommer ofte som følge av forstoppelse, og er hovne og betente årer i anus og nedre del av endetarm.

3. Tykktarmssykdommer

Enkelte studier har vist at dersom avføring bygger seg opp i tykktarmen over tid kan det i verste fall føre til kreft i tarmen. I tillegg vil kroppen slite med å absorbere næring når avføringen bygger seg opp i tarm, noe som igjen vil føre til at du ikke får energien kroppen trenger.

4. Urinveisproblemer

Ved å tisse sittende på et toalett øker man sjansen for å få urinveiproblemer, for eksempel urinveisinfeksjon, fordi urinstrømmen ikke er like effektiv og du kanskje ikke tømmer blæren fullstendig.

5. Bekkenbunnsproblemer

Når musklene i bekkenbunnen, som blant annet støtter organer som blære og endetarm, blir svekket eller skadet kan man oppleve bekkenbunnsproblemer. Dette kan man redusere faren for ved å ha den riktige holdningen ved toalettbesøk.

Alle disse fem problemområdene kan knyttes til måten vi i dag sitter på når vi skal gjøre vårt fornødne. Med produktet Squatty Potty vil du redusere sjansen for å oppleve ett eller flere av disse problemene. Og sliter du allerede med noe av dette, vil du garantert få et mye bedre liv ved bruk av Squatty Potty.

Her kan du kjøpe Squatty Potty!