Moteuken i København for vår og sommer 2023 er over for denne gang. De største, danske motehusene som Ganni, Munthe og Rotate viste frem sine kreasjoner på catwalken.

Utenfor lokalene er det like mye trender å få med seg. Gatene fylles nemlig med velkledde motefolk som gir en pekepinn på hva som rører seg i motebildet. Her er fem trender vi har fått med oss.

Grønt

Ja, grønt er skjønt. Dette var vår og sommerens største it-farge, og det ser ut til at denne trenden fortsetter inn 2023. Motehusene Munthe og Henrik Vibskov hadde begge grønne innslag i sine kolleksjoner for neste vår og sommer.

Det er særlig lysegrønn som er populært. Gjør som influenser Gine Margrethe og gå med grønt i hele antrekket, eller gå for ett plagg som skaper blikkfang.

Genser fra NA-KD - Skulderveske fra NA-KD

Oversized blazer

Det klassiske plagget som signaliserer "girl power" er fremdeles en favoritt. Med et plagg som dette får du en elegant stil på 1-2-3. Vi er enige med motefolka; En blazer er en må-ha uansett tid på året.

Blazeren kommer i mange farger. Velg mellom sterke farger som rosa og oransje til nøytrale farger som sort og brunt.

Blazer fra NA-KD - Blazer fra Ellos

Blazer fra NA-KD

Barbiecore

Den nye trenden som har utmerket seg dette året er Barbiecore. Altså å gå med knallrosa antrekk inspirert av selveste Barbie.

Fargen ble populært etter Valentinos knallrosa catwalk i sommer. Nå er det også en Barbie-spillefilm på vei, hvor Margot Robbie og Ryan Gosling har hovedrollene.

Danske Ganni er et av motehusene som viste rosa kreasjoner for vår og sommer 2023. Men du kan allerede nyte rosa fargen i høst. En deilig strikkegenser som denne fra & Other Stories blir en favoritt.

Genser fra & Other Stories - Veske fra Ganni

Denim

Matchende antrekk gir en kul og uformell stil - gjennomfør denne stilen helt ned til tåspissene! Moteuken var fylt med jeans i forskjellige nyanser og varianter, gjerne med en løs form.

Et par kule sneakers passer perfekt til jeans og gir et avslappet uttrykk.

Denimkjole fra H&M - Overshirt fra NA-KD

Skinn

En sikker vinner som passer perfekt til høsten. Flere skinnplagg passer fint sammen, eller hver for seg. En ting er sikkert; skinn er med på å skape en tøff look.

Du kan for eksempel gå for et sett; slik som en blazer og et skjørt.

Skinnjakke fra Nanushka - Skjørt fra Nanushka