Siden i fjor har sykkelmarkedet virkelig eksplodert, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Sykkelen er perfekt til trening, for å utforske nærområder eller bare som et fremkomstmiddel.

For deg som trenger ny sykkel har vi funnet frem til noen av årets virkelig freshe sykkelnyheter du kan bestille på nett, samt utstyret du bør vurdere å skaffe deg til sykkelsesongen 2021.

Sykler til voksne

Når du skal velge sykkel, må du først og fremst tenke på hva du skal bruke den til. Skal du sykle i marka, sykle i byen eller litt av alt? Under kan du lese litt om de forskjellige kategoriene av sykler.

Her finner du et stort utvalg sykler av alle slag.

Elsykkel

Vi begynner rett og slett med elsykler, ettersom det er i vinden som aldri før. Bor du et sted med mye bakker, eller generelt sykler mye lange avstander, vil det å ha en elsykkel gjøre hverdagen mye enklere, noe det ser ut til at mange er enige i med tanke på hvordan elsykkel-salget har tatt helt av i det siste.

Sjekk det store utvalget el-sykler i alle prisklasser her.

Elsykkelen kommer i mange ulike prisklasser, og vi har funnet frem til en rimelig, en middels dyr og en skikkelig eksklusivt.

Rimelig

Ingen elsykler er ordentlig billige, det kreves tross alt litt for å få laget en fungerende elsykkel. Men i elsykkel-sammenheng er Cannondale Treadwell Neo EQ til 30.000 forholdsvis rimelig, men fortsatt knallgod.

Se nærmere på sykkelen her.

For hun som er opptatt av praktiske og stilrene elsykler, erCortina E-Mozzo Lady et godt valg. Denne er også rimelig til elsykkel å være, og akkurat nå kan du spare litt over 2000 på elsykkelen hos Birk Sport i deres Best pris-kampanje.

Tilbudet finner du her.

Kampanjen gjelder også på modellen med høyt innsteg.

Middels dyr

Turbo Vado 4.0 fra Specialized er en elsykkel som passer til både sykling til og fra jobb, eller til lengre turer. Den har kraftig motor, behagelig sittestilling og flere praktiske funksjoner.

Her finner du Turbo Vado 4.0.

Toppklasse

For en virkelig eksklusiv elsykkel, bør du ta en titt på Topstone Neo Carbon 3 Lefty 2021 fra Cannondale. Sykkelen er velegnet for å kjøre på grus, og har full demping og kraft.

Les mer om de ville spesifikasjonene her.

Du får også sykler til så høye priser at man må se to ganger, slik som denne.

Sjekk flere knallgode elsykler hos Birk Sport.

Racersykkel/landeveissykkel

Sykler du bare på asfalterte veier og holder deg unna grus og mark, er en såkalt racersykkel kanskje det du ser etter. Racersyklene er gjerne smale og elegante, og laget for høy fart.

SuperSix EVO Crb Disc Ult Di2 er en av årets råeste nyheter fra Cannondale. Denne er overlegen på de fleste måter, og er i følge Anton Sport den ultimate landeveissykkel. Her er fokuset på ytelse, vekt, stivhet, styrke, kjøreegenskaper og aerodynamikk.

Les mer om råskinnet av en sykkel her.

Denne er også et svært godt alternativ.

Terrrengsykkel

Sykler du mye i røft terreng, er det ingen tvil om at det er en terrengsykkel du bør gå for.

Et knallgodt valg er nye Habit Waves 2021som kan skilte med en superlett carbon/aluminiumsramme. Den har Scotts egne Twinlock dempesystem for perfekt justering av demperne, og prisen er heller ikke helt avskrekkende.

Du finner sykkelen her.

Vil du virkelig kjøre på (pun intended) med en maskin av en terrengsykkel, må du ta en titt på Scalpel Hi-Mod 1 2021 fra Cannondale. Hi-Mod er den høyeste standaren for Elite-rammer, og sykkelen er midt i blinken om du er glad i å kjøre stier raskt og presist, og samtidig liker å ha full kontroll. Stikkord: Kirurgisk presisjon.

Rett og slett en en lynrask Cross-Country-sykkel, som også takler de tøffere traséene i mange av dagens terrengsykkelritt.

Se nærmere på den elleville sykkelen her.

TIPS: Tenk over om du trenger fulldemping eller halv når du velger terrengsykkel. Sykler du mest på grusveier og enklere terreng, er en halvdemper sannsynligvis det rette for deg.

Her finner du et stort utvalg terrengsykler.

Hybrid/bysykler

Mens en terrengsykkel gjerne er robust med brede hjul og en racersykkel har smale hjul og en tynnere ramme, er hybriden midt i mellom. Her er gjerne hjulene smalere, og rammen mer robust enn på en racer.

Mange elsykler er nettopp hybrider, men om du ønsker en som ikke er elektrisk, kan du ta en titt på for eksempel BMC Alpenchallenge ONE som du får til fast lavpris hos Birk Sport.

Her finner du den.

Sjekk også hybriden Merida Speeder 200.

For mange er en hybridsykkel et godt valg, nettopp fordi den kan brukes både på grusvei og i større fart på asfalt.

Barnesykler

Noe av det viktigste å tenke på når du skal kjøpe barnesykkel, er at den er lett. Selv har vi gått på smellen med å kjøpe en alt for tung sykkel til en på 4, og angret umiddelbart.

De letteste syklene koster litt mer, men når ungen skal lære seg å sykle så er det verdt det. Syklene fra Frog har blitt småbarnsforeldrenes storfavoritt, og når man kjenner på den lette sykkelen skjønner man hvorfor.

Her finner du Frog-syklene.

Når de aller minste skal lære å sykle, er en løpesykkel helt genialt. Disse har ikke pedaler, og gir en så god balanse at barna mest sannsynlig ikke trenger støttehjul når de skal i gang med ordentlige sykler etter hvert. Den perfekte gaven til for eksempel en to-åring.

Her finner du flere smarte løpesykler.

For de litt større, er denne sykkelen perfekt.

Sykler til barn i alle aldre kan du finne her.

Sykkelvogn

En sykkelvogn er perfekt hvis du skal ta med deg barna på tur, og vil unngå bil eller kollektivt.

Denne fra Hamax er praktisk, stilig og har plass til to barn. Den kan brukes som både sykkelvogn og trillevogn.

Sjekk også denne supre varianten.

Sykkelutstyr

Har du riktig utstyr, blir sykkelturen mer komfortabel. Et par gode hansker er alfa og omega, det samme er en god sykkeljakke.

Entrata sykkeltrøye fra Castelli er en knallgod sykkel-jersey, laget i et pustende og behagelig materiale.

Sjekk også jakka over, som etter sigende hører hjemme i alle syklisters garderobe.

Du bør også vurdere å gå til anskaffelse av en praktisk Bib-shorts, hvis du virkelig er seriøs på syklinga.

Sykkelhjelm må du selvsagt også ha. Sjekk priser her.

En sportsklokke gjør uten tvil sykkelturen morsommere, når du kan følge med på puls, se hvor du har syklet og spore i utfordrende miljøer. Alt dette og mer til kan Garmin tactix Charlie, en eksklusiv sportsklokke av aller høyeste kvalitet. Også ser den råtøff ut, som alltid er en bonus.

Akkurat nå sparer du hele 39 prosent på denne!

Se nærmere på den unike sportsklokka her.

Her finner du et stort utvalg sykkeutstyr.