Det er kaldere i lufta, og vinteren er rett rundt hjørnet. Er du en av dem som helst gjør treningen utendørs - enten om det er løping, sykling eller styrketrening? Da må du lese videre.

Vi har testet fem forede tightser som skal passe til samme formål: Holde deg varm, men samtidig gi deg fleksibilitet og komfort underveis i aktiviteten. Og kanskje det viktigste: Er de verdt prisen?

Testpanelet: 👩 Kvinne (36). Utdannet PT som er glad i ulik aktivitet ute - løping, styrketrening og trappeløp. Liker helst at tightsen sitter godt på (og ikke sklir ned underveis i økta), holder kroppen varm og at passformen er like god etter vask.

👨‍🦳Mann (48) sykler til jobb 2-3 ganger i uka hele året (totalt fem mil hver dag) og løper/trener styrke én gang i uka. I utgangspunktet ingen stor fan av tights, men åpen for å teste. Liker at den ikke gnager noen steder på kroppen og at den holder varmen, spesielt på lårene. Ingen av oss har testet forede tights tidligere.

1. Dynafit Winter Running Tights

Produktet lover: Dynafit Winter Running Tights skal være en praktisk, varm og slitesterk løpetights til sure høstdager og kalde vinterdager. Innsiden er børstet med flate sømmer som skal gi god varme og komfort, den har 4-veis stretch, er hurtigtørkende og slitesterk.

Pris: 1499,-

Vår vurdering: Denne testet vi på løpetur. Den ettermiddagen var det rundt fem grader og opphold. Etter å ha tatt den på, merket vi allerede etter bare noen minutter at denne varmer. Så her var det bare å komme seg ut. Denne tightsen er lett å få på, den sitter godt rundt midjen (litt høyere i livet hos dame) og skled ikke ned under løpeturen. Vi likte spesielt godt at den var varm og behagelig å ha på. Pluss for refleksdetaljer og egen lomme til smarttelefon. Denne passer nok perfekt i minusgrader. Og mannen? Overraskende positiv til å bruke tights etter dette.

Så, er den verdt prisen?

Etter et par vask ser den like fin ut, og vi kjenner på kvaliteten at denne varer en stund. Noe minus for fargedetaljene, men det er vår subjektive mening. Prisen er kanskje noe i overkant, men holder den i flere år er det tommel opp!

Her finner du tightsen til herre

Her finner du tightsen til dame

2. Revolution Race - Glacier Fleece Lined Tights - (OBS! Finnes kun for dame)

Produktet lover: Revolution Race sin forede tights skal komme med høyt liv og en supermyk, børstet innside. Den kommer med justerbar midje og er beregnet på utendørs bruk - spesielt fotturer i kjølig vær. Slitestyrken skal også være høy.

Pris: 699,-

Vår vurdering: Tightsen var fleksibel og lett å få på, og ser faktisk bedre ut i virkeligheten enn på produktbildene. Her ble jeg positiv overrasket. Tightsen var lett å justere i midjen og passe høy i livet. Pluss for egen lomme i livet, og to på låret. Denne ble testet på søndagstur i lett yrende og tåkete vær, rundt 5-6 grader. Tightsen holder på varmen (første gang jeg ikke har fryst på lårene under en gåtur), men det forutsetter at du holder deg i konstant bevegelse. Dette er en absolutt favoritt hos meg, og prisen? Ja, absolutt verdt pengene.

Her finner du tightsen

3. Northug - Sochi Warm Tights

Produktet lover: Sochi Technical Warm Tights er en teknisk vintertights som skal ha en behagelig og elastisk passform. Den har vindpaneler i front og børstet innside, som isolerer den godt mot vær og vind. Tightsen skal passe utmerket til både løp, tur og ski og er vannavisende.

Pris: 1199,-

Vår vurdering: Førsteinntrykket av tightsen til Northug er at den er stilig (like stilig som Kongen sjøl!), og bærer et preg av «tøffhet» i seg. Vi var begge enige om at de var noe små i størrelsene, så gå gjerne opp et hakk her.

Tightsen kommer med glidelås bak, noe som gjør det enklere å få den på. Denne testet mannen på sykkel til jobb, mens jeg tok meg en løpetur, etterfulgt av styrketrening ute. Dette gjorde vi begge samme dag - da var det 4-5 grader og tåkete vær. Tightsen gjorde jobben denne dagen - den er fleksibel til både løp og sykkel, og holdt oss varme. Stort pluss for passformen rundt livet, silikonkant nederst, samt refleksdetaljene som gjør deg mer synlig i vintermørket. Mannen er derimot ikke overbevist om glidelåsen bak på leggen - her kan du fort dra med deg legghårene når du zipper opp og ned.

Er den verdt pengene? Så absolutt! Fordi den også er vannavisende og puster godt, kan denne brukes til mange ulike typer aktiviteter. Og det synes vi er viktig.

Her finner du tightsen til herre

Her finner du tightsen til dame

Vi fikk også tilsendt matchende teknisk softshell-jakke til ski, løp og aktivitet. Denne står helt i stil med buksa og kommer blant annet med en praktisk lomme bak.

Her kan du lese mer om jakken

4. Northug Ruka Softshell bukse

Produktet lover: Ruka er en teknisk softshell-bukse til ski, løp og aktivitet. Den har vind- og vanntette egenskaper, og stretch for ekstra bevegelse. YKK-glidelås med beskyttende flapp i front.

Pris: 1499,-

Vår vurdering: Mann var meget fornøyd med passformen da han liker at buksa er litt romsligere. Kvinne (165cm) kunne helst gått ned en størrelse, denne ble litt for stor (fikk str S). Mann syklet til jobb i ca 6-8 grader og opphold. Denne buksa gjorde jobben: Stretchen gjorde at det var enkelt og komfortabelt å sykle, samt at softshell-materialet beskyttet litt mot vinden. Undertegnede testet denne på løpetur (intervall), og på bakgrunn av feil størrelse ble ikke dette en innertier. Vi er begge enige om at denne buksa passer aller best for deg som sykler, går langrenn eller skal gå i fjellet.

Er den verdt pengene? Helt klart ja fra mannen! Dette er en allrounder - passer godt til flere type aktiviteter!

Her finner du buksa til herre

Her finner du buksa til dame

5. Devold - Running Merino Cover

Produktet lover: Denne tightsen fra Devold består av et vindavvisende cover, en vest, bukse, skjørt og løstsittende shorts. Denne kan brukes alene eller over tights. Denne skal beskytte mot vær og vind og kan brukes hele året (med mindre det er tropevarme). Dette er rett og slett en kombinasjon av tights og bukse i vevd stoff av merinoull.

Pris: 1999,-

Vår vurdering: Testen dyreste tights - og det forstår vi! Her er det 100% kvalitet og komfort. Våre første tanker var: En tights/bukse i ull? Er det behagelig da? Å, ja! Buksa ble testet på løpetur av begge to - cirka 10 grader og strålende sol. Den pustet bra og vi ble ikke for varme. Den sitter godt på kroppen og er ikke for trang. Vi elsker kombinasjonen av tights og bukse i vevd stoff av merinoull, og tenker at denne passer utmerket på kaldere dager. Både på løpetur, skitur, fottur i fjellet eller andre uteaktiviteter. Her er det plass til ullstilings/tights under.

Stort pluss for design, refleksdetaljer, vindavvisende egenskaper og lomme med glidelås. Denne er verdt pengene.

«Dette er treningsbuksa som automatisk blir joggebuksa når du kommer inn fra treningsøkta»

Her finner du tightsen til herre

Her finner du tightsen til dame

Vår konklusjon: Alle tightsene vi har fått tilsendt har levert det de lover, til tross for at vi ikke har testet i minusgrader. Revolution Race og Dynafit egner seg nok best til løping og sykling, mens Northug og Devold har kvaliteter som strekker seg utover det. Synes du Devold blir litt for stiv i prisen, er Northug et meget godt alternativ. Og mannen? Han er tights-frelst.

*Nettavisen Shoppingtips har fått, eller fått låne, treningstights i forbindelse med testsaken. Vi står likevel fritt til å skrive akkurat det vi mener.