Barbering og voksing er ofte de enkleste alternativene for hårfjerning, men disse fører til kortvarig glede. Det er heller ingen hemmelighet at voksing er vondt, mens barberhøvelen kan gi røde nupper og inngrodde hår.

Mange influencere tyr nå til hårfjerning med lysimpuls. Så vi lurte, hva er dette? Og kan dette være redningen for mindre «smerte» og hår?

Vi har testet IPL hårfjerner fordi denne har tidligere vunnet best i test (getfitness.no) og lover å fjerne kroppshår med lysbehandling smertefritt.

Finn ut mer om den her

Hårfjerning laser hjemme - funker det?

Som iraner - det heter ikke persisk katt uten grunn- med mørke og tykke hår og hyppig hårvekst, hadde jeg ikke troen på denne «gjør-det-selv» hårfjerningsmetoden.

IVISKIN sin nettside står det at man skal se resultater etter tre uker allerede. Dette var ikke tilfellet for meg, og jeg var desto mer usikker på om produktet egentlig kom til å fungere.

Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, sies det. Og det er sant! Nå, etter snart 7 uker, begynner jeg å se effekten. Hårene bruker mye lengre tid på å vokse ut, og de er mindre strie. Dette er helt fantastisk synes jeg, og en god start.

Apparatet skal nemlig brukes i 12 uker, så det er ennå mange uker igjen, og jeg gleder meg til å se større resultater!

Prøv du og! Her får du tak i den

Hva er IPL-hårfjerner?

IPL står for «intens pulserende lys» og er som navnet hentyder en lysbehandling. Apparatet kommer med forskjellige styrker (1-5) og du kan selv velge styrken ut ifra hvor sensitivt det føles for deg.

Når du har skrudd på apparatet og valgt ønsket styrke plasserer du det på huden på de områdene du ønsker å redusere hårvekst. Deretter trykker du på knappen. Lysimpulsene hevdes å sette hårsekkene i dvale, og du blir kvitt den uønskede hårveksten. Målet er å få glatt og sommerklar hud.

Gjør lysbehandling vondt?

Jeg syns ikke det. Man kjenner at det blir varmt på området som blir berørt av lyset, og for noen kan det kanskje være ubehagelig, men ubehaget varer kun et lite sekund, heldigvis.

Dessuten kommer apparatet med en nedkjølingsfunksjon som kjøler ned huden rundt lyspulsbehadlingen og gjør opplevelsen smertefri.

Nå som jeg endelig ser resultater av lysbehandlingen, syns jeg apparatet er gull verdt. Å få glatte og sommerklare legger smertefritt hjemmefra er en vinner i min bok!

Her kan du se og lese mer.