– Jeg skal bruke den når jeg har vasket skoene og luene mine, for da tørker det endelig fort, sier far i huset (37).

Familien på fire har fått hjem nyheten «Hedgehog Dryer Family» for test. Og den første tanken er helt ærlig at dette ikke er en revolusjonerende dings i seg selv, for skotørker har jo norske familier hatt i gangen og på hytta i mange år. Så hva er spesielt med denne?

Her finner du Hedgehog Dryer Family

Kult design

Allerede når esken kommer i hus, får vi svaret: En kompakt liten eske, minimalt med emballasje og ut pakkes en hvit ting som faktisk ser ganske så bra ut. Dette virker som noe vi kan ha framme, i motsetning til den klassiske skotørkeren som er en stor kloss på veggen - med svarte klumpete rør som henger nedover veggen.

Altså, førsteinntrykket er positivt. Denne er nett og har et kult design. Vi velger å henge den i gangen der vi har stikkontakt i nærheten. Foreløpig skrur vi den ikke fast, for vi vet ikke helt hva behovet blir eller hvor.

Vi kan ikke unngå å nevne at Hedgehog Dryer-serien vant en Red Dot Award for "Product Design 2022" i kategorien innovative produkter.

Hva: Hedghog Dryer Family er en ny type skotørker som tørker sko og votter på kun 15-20 minutter.

Du henger den på veggen, og kan også bygge tørkeren med ulike moduler ut ifra behov. Trenger du tørke alpinsko, løpesko, en lue og votter samtidig, er det altså fullt mulig.

Her finner du Hedgehog Dryer Family

Historien bak

Det hele startet med en norsk familiefar som flyttet hjem fra New York City og til tettstedet Hemsedal i Viken. Med det ekte norske været, som snø og regn, merket han raskt utfordringen med våte hansker og sko til familien. Med flere småbarn i hus testet han ulike skotørkere, men ingen holdt mål for en aktiv familie. Resultatet ble å selv utvikle et produkt som allerede har vært på markedet i mange år, men gjøre det veldig mye bedre og mer effektivt. Hedghog Dryer Family er altså nyheten som tørker en søkkvåt sko på under 30 minutter.

Et spørsmål som naturlig nok dukker opp hos de fleste da er, er dette er trygt?

«Vi har brukt et brannsikkert keramisk varmeelement, doble sikringer, temperatursensor og også belagt all elektronikk med brannsikker gel», er svaret til gründeren selv.

Her finner du Hedgehog Dryer Family

Hvem: Familie på fire, med barn på henholdsvis fire og ni år. Mor i familien løper to til tre ganger i uka i skogen, uansett vær. Far skater og er glad i alpint, og barna er som barn flest - aker, leker i snø og sølepytter, og i gjørmete skog.

Hvorfor: Nettavisen Nettbutikk har alltid valgt å ta inn varer som vi selv har troen på, og har fokus på å støtte nye, lokale bedrifter i Norge. Vi er derfor stolte av å ha tatt inn den kule skotørkeren - og har samtidig latt en familie fortelle om sin opplevelse.

Men hvorfor? Fordi vi bor i Norge, hvor hverdagen består av mange regntunge og snøfulle hverdager.

Hvordan: Familien har testet skotørkeren over tid og latt den være en del av hverdagen. Førsteinntrykket var som nevnt at emballasje og produkt er enkelt og kompakt, uten unødvendige store dingser.

– Enkel å montere, intuitive funksjoner og mener at man egentlig ikke trenger bruksanvisning for å forstå, sier mammaen.

Det første hun tester denne på er klissvåte løpesko etter slaps og snø. Skoene tørker overraskende raskt, og er klare på syv minutter.

Det var skikkelig digg. Føler løpeskoene ofte er litt ekle hvis de har vært våte lenge og at de aldri blir ordentlig tørre. Dette er perfekt for alle som løper.

Mammaen

– Det er også deilig at lyden kan dempes, for jeg synes det er nok av dingser i huset som bråker, legger hun til.

Far i huset har brukt tørkeren til ting den egentlig ikke er ment for. Han bruker mye lue i hverdagen, og vasker de derfor jevnlig. I tillegg har han så å si kun hvite sneakers, som må vaskes jevnlig fra hovedstadens gjørme og slaps. Så dingsen er blitt brukt til å tørke luer og nyvaskede sko.

Dette har jeg aldri tenkt på at vi trenger, men det gjør vi jo. Vi slipper i hvert fall å kjøpe mange par votter hver til barna fordi de tørker så fort, så faktisk sparer vi penger i lengden også.

Pappaen

Her finner du Hedgehog Dryer Family

Det største behovet har nemlig vært når det gjelder klissvåte votter og barnesko. For normalt sett legges dette på baderomsgulvet, og det er sjeldent tørt dagen derpå til barnehage-og skolestart. Vi har derfor minst fire par votter per barn, men nå kan vi heller tørke dem med en gang vi kommer hjem - og de blir tørre raskt.

Pluss:

  • Tørker raskt og effektivt
  • Slipper kjøpe ekstra par votter og sko

  • Fin dings som vi kan ha framme på veggen
  • Lett å forstå
  • Føles trygt, vi er ikke redd for brann
  • Deilig med ett produkt til både sko og votter

Minus:

  • Skulle ønske den kom med krok slik at vi kunne ha den både hjemme og på hytta. Altså pakke den med oss. Men faktisk, slik vi forstår, så har versjonen «hanger» krok, så da er egentlig det problemet løst?

Men for familiens del blir den skrudd fast i veggen. Denne blir brukt, og skal plasseres på badet i første etasje!

Her finner du Hedgehog Dryer Family