Som nevnt så har jeg aldri løpt i sko fra ON, og må si at jeg var ganske spent på å teste sko fra dette merket. Modellen er relativt ny, og er noe unik i designet. Eller som ON selv sier, - «A monster of a ride on the road»

ON ble stiftet i 2010 i de Sveitsiske Alpene med mål om å revolusjonere følelsen av å løpe. Tanken var å utvikle løpesko som tilpasset seg deg, og som ville kombinere myk landing med et eksplosivt fraspark.

Teknologien de bruker i sine sko kalles Cloudtec. Det går ut på at disse «Cloud »-kapslene eller «poddene» som du ser i yttersålen kollapser når de blir utsatt for belastning, for å bremse trykket. Ved å gjøre dette oppnår man en stabil og god demping. Samtidig vil denne funksjonen ekspandere når trykket letter og gi deg et ekstra dytt i frasparket.

Vi har testet skoene over flere uker med variasjon i underlag, fart og distanse.

Dette er ON Cloudmonster

Som navnet tilsier så er dette et monster av en løpesko som skal hjelpe deg til å løpe mer effektivt. Som ivrig løper virket denne lovnaden fristende, og vi ønsket å teste.

Skoen har veldig mye demping, og maksimalt med Cloudtec som er med på bringe deg fremover i steget. Modellen er laget først og fremst for mengdetrening, men skal også fungere godt på intervalløkter.

  • Lett
  • Slitesterk
  • Temperaturbestandig
  • Best til: Asfalt, mengde, recovery, hverdag
  • Kategori: MAX dempet

Dropp: 6mm

Vekt: 275g (42)

Cloudmonster er skoen for deg som:

  • Ønsker en sko med MASSE demping
  • Ønsker en sko til de lengre og roligere turene, men som også fungerer til de raske øktene
  • Ønsker en sko som føles stabil og trygg å løpe i

Her finner du skoen til dame:

Her finner du skoen til herre:

Passform på ON:

Passformen på denne skoen skiller seg noe ut sammenlignet med skoene jeg vanligvis løper i. Jeg opplever overdelen her som ganske fast og stabil, men samtidig svært fleksibel grunnet det sokkelignende stoffet. Skoen sitter godt og tett rundt foten og puster godt.

Opplevelse og bruk:

Cloudmonster fra ON er en spennende sko å løpe i. Man kjenner tydelig dempingen fra første steg, og dette er en sko man kan sanke kilometer eller kilometer i.

Jeg har testet skoen både på asfalt, grus og i terreng og synes dens egenskaper kommer best frem på hardt underlag. Cloudmonster har en god miks av respons og støtdemping som gir en veldig god løpsfølelse.

Konklusjon test: ON Cloudmonster

Skal du ha ett par sko for de lengre og rolige turene på hardt underlag så er Cloudmonster fra ON er særdeles godt valg.

Her får du komfort, god energiretur og supermyk demping.

Her finner du skoen til dame:

Her finner du skoen til herre: