… fordi det er mye vi ikke får til i småbarnstilværelsen, men en ting vi er rutinerte på er ukeshandlingen. Her er vi faktisk veldig gode, og det skal en del til for at jeg endrer disse vanene.

Men så har vi testet middager fra «HelloFresh», og når vi får både lunsj til jobbdagen og matpakker til barna dagen derpå, (og det sparer vi i tillegg cirka over 2000 kroner i måneden på), så må jeg si vi liker de nye rutinene våre svært godt.

Dette er matkassen for småbarnsfamilier som ønsker gode råvarer i hverdagen, og nå kan dere spare 1099 kroner på de fire første matkassene.

(Saken er fra 2021, men oppdatert 11.september, fordi den er minst like aktuell nå som stadig flere tar grep om økonomien.)

Bakgrunn: Hello Fresh kom til Norge sommeren i fjor. Matkassen finnes allerede i 14 forskjellige land, og gjør suksess i Sverige og Danmark. Konseptet er ferske råvarer, som aldri er frosne, levert på døra. Enkle oppskrifter, med avanserte smaker og porsjonerte middager - slik at du reduserer matsvinn.

For eksempel: Papirpose med gult klistremerke matcher gul oppskrift - og i posen finner du alle ingredienser til akkurat den middagen du skal ha. Ikke mer eller mindre. Enkelt og greit.

Her kan du bestille din første matkasse.

Testpanelet: Familie på fire. Mor (39), far (36), døtre på henholdsvis (3) og (8). Før koronapandemien handlet vi så å si daglig og brukte unødvendig mye penger på mat.

Da vi gikk gjennom kvitteringer på ukeshandlingen vår viste det seg at vi impulshandlet for flere hundre kroner hver gang vi var i butikken. Faktisk for rundt 700 kroner i snitt. Det kunne være alt fra ullundertøy, drikkeflasker, til at vi sa ja til nok en pakke med is i fryseren. Dette ville vi endre. Da begynte vi å teste ulike matkasser og hjemlevering fra forskjellige aktører. Problemet var at vi ikke fant noen som var gode på alt.

Rutinen vår ble derfor å hente inspirasjon fra én matbutikk (Meny) som vi synes er best på oppskrifter, og vi får varene levert fra en annen leverandør (Oda) - som vi synes er gode på levering.

Dette fungerer veldig bra. Så det å teste noe nytt var egentlig ikke så interessant. Ting funket jo. Men kollegaer har skrytt mye av HelloFresh.

Bare les her: Matkasse fikk mann (49) til å spise sunt

Så da testet vi.

Vår dom: Først må vi gi tommel opp for at Hello Fresh er den første matkassen vi har fått hjem som kun leverer i papp og papir. Stort pluss allerede på førsteinntrykket.

Vi valgte fire middager for fire personer i kategorien 25-30 minutter, og har spist poké Bowl, pasta og kjøttboller, marokkansk kylling og pasta Toscana.

At middagene ligger ryddig i hver sin papirpose i kjøleskapet er en ro i seg selv. Deretter er det svært oversiktlig og enkelt å lage maten. Såpass enkelt at 8-åringen har bidratt til middagslagingen så å si hver dag.

Middagene er annerledes, inspirerende og veldig gode. Råvarene er av høy kvalitet. Vi må innrømme vi aldri klarte å lage middagene på kun en halvtime, men det tok nærmere 40 minutters tid.

En annen innrømmelse er at vi fikk rabatt på første matkasse gjennom en venn, men vi var såpass fornøyd at vi bestilte en uke til - uten rabatter. Og nå er dette vår nye ukeshandling. Middager fra Hello Fresh, og vi ukeshandler kun basisvarer fra butikken (eller annen leverandør).

Det skulle som sagt mye til for oss å endre ukeshandlingen vår. Men nå er det gjort.

Sparer penger: Vi har og mat til overs til matpakker og lunsj. Ved å slippe og kjøpe lunsj på jobben, nå som vi er tilbake på kontoret, sparer vi cirka 2000 kroner i måneden på dette - hvis vi anslår at vi bruker en 50-lapp daglig på lunsj ute eller i kantinen. Regnstykket er nok enda høyere.

Bestill din første matkasse her.

Vi mener:

⏱Middagene tar litt lenger tid enn 20 minutter som det står i oppskriften.

😋Middagene er utrolig gode og spennende. Barna liker maten.

💰Vi får minst to lunsjer til overs hver dag og sparer mye penger på det (cirka 1400 kroner i måneden - siden vi normalt sett bruker cirka 70 kroner dagen på kjøp av lunsj).

🍅Høy kvalitet på råvarer.

🌏 Ikke matsvinn.

🙌 Dette er noe helt nytt, og en fresh matkasse vi trenger her i Norge.

Bestill din første matkasse her.