Det er tidlig morgen, det er vinter og du innser at bilen må skrapes før du kan kjøre avgårde til jobb. Har du i tillegg dårlig tid, er kanskje dette noe av det verste som finnes. Enkelte ganger har ikke testpersonen hatt en skrape tilgjengelig i bilen, og hva gjør man da? Jo, man tester bankkortet. Som jo er enda verre!

Vi har fått med oss at det finnes flere oppladbare isskraper på markedet, men bestemte oss for å teste en til kun 200 kroner fra Kjell & Company. Så, gjør denne isskrapen jobben med å fjerne is fra bilruta?

Her finner du Luxorparts oppladbar isskrape

Enkel dings

Når esken kommer i hus, blir vi positivt overrasket. I den lille kompakte esken er det kun selve skrapen, en USB-kabel og en brukermanual. Før vi kunne teste den, måtte den lades. Det tok ca 4-5 timer.

Hva: Luxorparts oppladbar isskrape skal enkelt fjerne is fra bilruta, og etter full lading skal den holde i ca 60 min. Den lades enkelt via medfølgende USB-kabel (USB-lader selges separat) og skal tåle å ligge i bilen (temperatur fra -15-40 grader). Ved bruk trykker du på knappen øverst ved håndtaket, og setter den mot ruta. Den har roterende plastblad, som gir 1600 omdreininger/minutt.

Hvem: Mann (48) og kvinne (36) som begge bruker bilen daglig. Fordi mannen aldri har irritert seg veldig over å skrape is fra bilruta, stiller han høye krav til denne oppladbar isskrapen. Den bør være av såpass god kvalitet at man sparer tid i hverdagen. Kvinnen har derimot et annet behov: Så lenge isen blir borte, og at man unngår å bli sliten/svett, er dette godt nok.

Hvordan: Paret har testet isskraperen over en helg med kalde temperaturer. Isen som hadde lagt seg på ruta var det vi kan kalle «enkel å få bort» med vanlig isskrape. Fordi mannen er i overkant interessert i dingser, ville han teste først. Etter å ha skrudd den på, satt den ned på ruta, tok det ikke mange sekundene før vi så at isen ble fjernet. Her bør du gjøre sakte bevegelser for å få vekk isen. Mannen ble derimot noe skeptisk da han innser at han må bruke tid på å fjerne «rester» av isen som er skrapet bort, og kat den ikke nødvengvis er tidseffektiv når isen uansett ville vært å få vekk med med vanlig skrape.

Her finner du Luxorparts oppladbar isskrape

Kvinnen derimot, ble positivt overrasket: - Wow, så enkelt!

Selv om hun er enig med mannen i at isskrapen kanskje ikke vinner tidskampen mot en vanlig isskrape på denne type is, er følelsen av å fjerne is uten å bli svett/sliten, helt nydelig. Med tanke på prisen er denne verdt det, mener hun. Sliter du med vondter/skader i kroppen, kan det være smart å skaffe seg en slik.

Pluss:

  • Billig
  • Fjerner isen godt nok
  • Du slipper å bli svett eller sliten
  • Enkel å bruke
  • Fin for deg som sliter med vondter/smerter i arm, skuldre, rygg.

Minus:

  • Ikke testet på "hardere" is
  • Denne kunne tatt isen enda bedre
  • Må børste vekk isen du har fjernet
  • Ikke nødvendigvis tidseffektiv

For kvinnen i huset blir dette fast inventar i bilen. Hun må bare å huske å be mannen lade den før bruk.

Her finner du Luxorparts oppladbar isskrape