Testet på: Samsung Galaxy S21+ og Samsung Galaxy Tab S7+

Det er mange gode grunner til å minnes åttitallet, men en av de vi selv minnes best er muligheten til å kjøpe amerikanske tegneserier.

Med tid og Internett, og mangel på plass er det ikke like interessant å kjøpe ukentlige tegneserieblader hver uke. Spørsmålet var da om løsningen var å sjekke ut om digitale versjoner kunne fungere like bra.

Vi testet derfor Marvel Unlimited - Marvels digitale tegneserietjeneste. Over 28.000 tegneserier til en normalpris på 69 dollar i året (ca 620 kroner).

Tjenesten er tilgjengelig gjennom nettleser og apper på mobiltelefon eller lesebrett.

I både app og nettleser blar du ved å klikke deg videre, og du får en viss interaksjon ved at noen av tegneserierutene legger seg over hverandre. Likevel er det mest av alt en tradisjonell tegneserieopplevelse hvor du enten kan lese en hel side (fungerer greit på lesebrett) eller at det zoomes inn på ett og ett panel (lesbart på mobil).

Selve det å lese en og en side fungerer ikke helt optimalt, og det er den tilpassede versjonen som zoomer inn på tekst, bilder og hver rute du etter hvert går for .

Akkurat det er sjokkerende bra, og en ekstremt god måte å lese serier på. Fordelen er også at når du er ferdig med det som er relativt korte blad er det alltid et nytt klart. Mange hele serier ligger ute, og der - om du er som meg - du kan komme til å gå glipp av et blad ellers får du her alt.

Den store fordelen er tilgjengeligheten av alle seriene, men det gjør det også noe forvirrende siden Marvel har det med å lage en haug med versjoner av det meste. Søker du for eksempel på Spider-Man får du 345 sider(!) med resultaterav forskjellige serier av Spider-Man du kan lese. Om du ikke er helt inne i ting kan du fort gå deg veldig vill.

Løsningen er å følge anbefalingene fra tjenesten, som ofte er gode. Dette fungerer veldig godt i appen, og det er ganske fort du føler du har fått valuta for pengene ved lesing av serier.

For litt over 600 kroner er dette god valuta for pengene hvis du liker Marvel (og Star Wars, for øvrig, som det er mange tegneserier fra).

Her finner du tjenesten på nett

Her finner du IOS-appen

Her finner du Android-appen

Vi testet tjenesten på:

Samsung Galaxy S21+ og Samsung Galaxy Tab S7+

Testeren er 49 år gammel, har vært tegneserie-elsker siden 1978 og har mer lyst på tegneserier enn plass eller lov til å ha dem fysisk.