Med hjemmekontor og stengte skoler og barnehager, er det ingen tvil om at det er nødvendig med aktivisering av de små. Når det ikke blir hytteturer i påsken heller, er det greit å kunne finne på noe morsomt hjemme nettopp i påsken og frem til barnehagene og skolene åpner igjen.

Vi har samlet noen tips til morsomme aktiviteter du kan gjøre med barna - eller sette dem i gang med mens du tar en kopp kaffe og ser på.

Natursti og skattejakt

Natursti, skattejakt, orientering..Det er mange morsomme ting barna kan gjøre ute i naturen.

En løsning er å henge opp poster rundt omkring med spørsmål barna må svare på, eller oppgaver de må løse. Oppgaven kan være teoretisk, eller mer praktisk at ved at de må finne noe eller gjøre noe spesielt før de går til neste post. Kanskje de må hoppe som en hare helt til neste post på naturstien? Postene printer du enkelt selv, plastlommer til å henge oppgavene i finner du for eksempel her.

Vil du ha en premie til naturstien, kan du ta en titt her.

Du kan også tegne et skattekart på et papir og krølle det litt, og sende barna på leting etter en hemmelig skatt gjemt et eller annet sted enten ute eller inne. Kanskje skatten kan være gullmynter? I påsken er selvsagt påskeegget det naturlige målet for en skattejakt, eller rettere sagt påskeeggjakt.

Natursti og skattejakt er perfekte aktiviteter barna kan gjennomføre selv (etter litt forberedelse fra deg), mens du koser deg med en velfortjent kopp kaffe.

Eksperimenter for store og små

Eksperimenter er bra både for å tilfredsstille forskertrang og for å lære nye ting. Selv har vi hatt stor suksess med å dekke eplebiter med forskjellige væsker som juice, vann og melk for å se hvordan de reagerer etter noen timer.

Vil du ha noe dere virkelig kan bryne dere på, kan du ta en titt på mitt første laboratorium som du finner i nettbutikken til Forskerfabrikken. Her får du alt barna trenger for å lage sitt første laboratorium, med inspirasjon til 10 unike eksperimenter.

Se nærmere på laboratoriet her.

Et mikroskop kan du også lære masse av.

Ballspill og moro

Kjøp en god fotball eller basketball, og dere har timesvis med moro foran dere. Barna får fysisk aktivitet, og dere kan spille enten alle eller bare barna alene.

Her finner du et stort utvalg proffe fotballer.

Har du små barn og ikke tid til å være med i ballspillet selv, kan du også utstyre dem med en genial strikkball fra Forskerfabrikken. Den kan kastes igjen og igjen, og man kan prøve mange forskjellige triks med ballen. Gjennomføring av ulike triks med denne kan gjerne også være en av oppgavene i en natursti!

Taubane og andre uteleker

Har du hage og behov for morsomme uteaktiviteter, er taubane tingen for deg. Denne kan hele familien ha mye moro med! Store barn kan bruke taubana alene, men for de mindre må de voksne hjelpe til.

Se nærmere på den her.

Et annet alternativ til uteleken er denne kule klatrebana.

Den klare vinneren blant uteaktiviteter er allikevel trampolina. Det er rett og slett lite som byr på liker mange timer fysisk aktivtet og latterkramper som en trampoline. Kanskje du bør øve på noen gamle triks selv også?

Her finner du et stort utvalg trampoliner.