Du trenger ikke slutte å gå på tur selv om det blir kaldere i lufta, tvert i mot er det en fin tid for å begynne om du ikke har kommet deg så mye ut på tur før.

Det er allikevel greit å huske på ordtaket om at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. Vi har plukket ut turbuksene som gjør deg klar til å puste inn den friske vinterlufta, på eventyr i skog og mark.

Bukse for tørt vær: Brynje Antarctic

Brynje Antarctic som Milrab fører, er en turbukse som egner seg best i tørt vær, eller om mellomlag under en skallbukse. Buksa har ekstra beskyttelse på knær og rumpe, og har fokus på å holde deg varm, samt transport av fukt vekk fra kroppen.

Brynje Antartic består av Super Thermo netting i Polypropylene, og merinoull ytterst som absorberer varmedamp og gir en lun følelse. Perfekt for deg som liker maksimal komfort på tur.

Her finner du buksa.

Sjekk også denne knallgode softshell-buksa.

Fjellbukse - Radical Pants fra Peak Performance

Radical Pants er designet for Peak sine teamkjørere på Freeride World Tour, og har alt du trenger for å holde deg beskyttet mot vær og vind når du er ute og utforsker bakker og fjell. Buksen er laget i slitesterkt, pustende og vanntett 3-lags skall, med utmerket fukttransport og lufte muligheter for bratte toppturer.

Her finner du buksen

Les også: Dunjakkene vi ønsker oss nå.

Lett regn og vind: Falketind fra Norrøna

Falketind flex1 Deavy Duty Pants er en funksjonell allrounder som er ypperlig i tørt vær, lett regn og vind. Blant buksas praktiske funksjoner er justerbar midje, to håndlommer, en skjult gamasjekrok og en praktisk lårlomme.

Buksa har god bevegelighet, glidelås hele veien ned for personlig tilpasning og er svært vindavvisende. Ypperlig for fjellturene i høst.

Se nærmere på Falketind flex1 Deavy Duty Pants her.

Varm bukse til kalde dager: Rab Argon

Rab Argon er dunfylte bukser for de dagene du trenger ekstra varme. Disse gir ekstra god varme som et ekstra lag i soveposen, eller i basecamp. Buksa er lett, og kan enkelt pakkes ned i medfølgende stoffpose.

Her finner du buksa.

Vil du ha en varm og god bukse til for eksempel langrenn, må du sjekke denne. Lun, vindtett og helt genial.

Sport, regn og snø: Patagonia Trioloet Pants

Patagonia M Triolet Pants er en 3-lags vanntett bukse med stort bruksområde. For deg som klatrer sitter buksa fint under klatresele, og vil du bare ut for å leke i snøen med ungene har den god bevegelsesfrihet. Også velegnet til all ferdsel i skog og mark.

Her finner du den sporty buksa.