Vaffeljernet er en trofast følgesvenn på kjøkkenet, og det er få ting som slår lukten av ferske vafler som sprer seg i huset. Men det finnes et hav av forskjellige modeller på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilket som er det rette for deg.

Uansett om du er en ivrig hobbykokk eller bare ønsker å kunne servere noe ekstra godt når venner og familie kommer på besøk, så er et godt vaffeljern et must-have. Og la oss være ærlige, hvem kan motstå en nystekt vaffel?

Men ikke alle vaffeljern er like gode, og det kan være en god idé å investere i en modell som tåler hyppig bruk og kan lage store, fyldige vafler som slipper lett fra platen. For ingen liker å stå og skrape vafler av et klebrig jern, det er det vel ingen tvil om.

Best i test enkel vaffeljern: WAS-623 Bell

Både www.tek.no har utført vaffeljerntester, og i kategorien enkel vaffeljern er det én klar testvinner. Det er vaffeljernet WAS-623 Bell som går av med seieren. Også TV hjelper deg testet dette jernet, riktignok i 2017, men den vant testen også da.

Det er verdt å nevne at WAS-623 Bell er blitt etterfulgt av en nyere modell - Wilfa WM-623Bell. Dette jernet konkurrerer kun mot seg selv, med andre ord. Denne nyheten var til stor glede for oss på kontoret. Her lever vi og ånder for vaffelfredagene, og det er det er nettopp dette jernet vi har på jobb. Vi kan derfor også gå god for at WAS-623 Bell blir det skikkelige vafler av.

WAS 623 BELL er et kanonjern til en god pris. Banebrytende med sine seks hjerter, mot de vanlige femhjerterne. I tillegg har de lure luftesluser for å få ut dampen raskt, så du får sprø vafler. Lyd og lys-signal som varsler når vaflene er ferdige. Skal du ha ett jern så er det denne du bør gå for.

For å sitere kollegaen min, og Nettavisens selverklærte vaffelekspert: «Det finnes ganske enkelt ikke et bedre vaffeljern.»

Du får kjøpt det her

Best i test dobbel vaffeljern: Wilfa WDWA-516


Det var litt vanskeligere å finne enighet blant hva som er det beste doble jernet, men vi landet på Wilfa WDWA-516, som det skrives varmt om, og som blir anbefalt av www.tek.no. Dette er et praktisk og funksjonelt vaffeljern som gir gode resultater til tross for sin enkelhet. Vaffeljernet har en passende størrelse og er ikke for tungt. Overflaten er enkel å holde ren.

Dette jernet er rimelig i pris, har termostat med lyssignal som betyr at du kan bestemme om du vil ha lyse eller mørke vafler. Lyssignalet viser når vaffelen er klar. Dette doble jernet er perfekt når du har sulte, utålmodige gjester på besøk.

Du får kjøpt det her

Flere forslag til vaffeljern

Enkle vaffeljern

Princess DeLuxe Vaffeljern

DeLuxe vaffeljernet fra Princess lager klassiske hjerteformede vafler, akkurat som bestemor laget dem. Vaflene stekes mellom de to kokeplatene, som er overflatebehandlet med et non-stick belegg. Dette sikrer at vaflene ikke brenner fast, og det gjør det også lettere å rengjøre vaffeljernet etter bruk. Når indikatorlampen lyser er vaffeljernet klart til steke, og maksimumstemperaturen opprettholdes uten fare for overoppheting. Les mer om om vaffeljernet her

OBH Deluxe vaffeljern single

Det letthåndterlige vaffeljernet Deluxe Single i rustfritt stål sørger for at du enkelt og raskt kan steke og servere vafler til flere personer. Den justerbare og høye temperatur gir vaflene en sprø og gyldenbrun overflate, mens det praktiske non-stick belegget sørger for at ingenting brenner seg fast. Ledningen er 120 cm. lang, hvilket gjør det enkelt for deg å plassere jernet slik at det ikke står i veien på kjøkkenbenken. Les mer om den her

Sage Vaffeljern The No Mess Waffle

Med The No Mess Waffle trenger du ikke bekymre deg for overflødig røre som gjør hele kjøkkenbenken klissete. Den ekstra randen rundt vaffelplaten fanger opp røre som renner over og gjør at du unngår søl. Nonstick-overflaten gjør jernet enkelt å rengjøre. Med temperaturinnstillingen kan du bestemme hvor mørk du vil ha dine vafler. Les mer om den her

Doble vaffeljern

Emerio Vaffeljern Dobbelt

Få sprø hjerteformede vafler med dette doble vaffeljernet fra Emerio! Vaffeljernet har nonstick belegg og justerbar temperatur. Her finner du den

Åviken Vaffeljern Elegance 910

Åvikens nyeste dobbeljern Elegance 910 har blitt en storselger. Jernet er laget av rustfritt stål for absolutt beste kvalitet. Selve stekeplaten er non-stick belagt, noe som gjør at vaflene løsner lett. De høye temperaturene sørger for jevn varme på hele stekeplaten.Du kan steke to plater samtidig eller 8 mindre hjerteformede vafler per omgang. Det tar kun 2 minutter å steke vaflene og jernet når en perfekt steketemperatur på 7 min. Her finner du den

Hjertelig god fornøyelse!