I 2022 er det fokus på positivitet og glede, og det gjenspeiles i årets motetrender. Fargepaletten er fylt med sterke farger - det gjelder særlig på kjoler og skjørt.

Årets mønster er uten tvil striper, men med en tvist. Samtidig er det noen klassiske plagg du virkelig bør investere i denne sesongen, slik som den hvite singleten. Dette er årets åtte trender.

Miniskjørtet

Denne sesongen er det miniskjørtet som preger motebildet. Flere motehus viste frem sine miniskjørt på catwalken under moteukene for vår og sommer 2022. Italienske Versace hadde sterke farger som knallrosa og neongrønn, mens Miu Miu imponerte med sine sexy mikroskjørt.

Miniskjørtet er et plagg du kan style på utallige måter. Enten det er med en blazer, skjorte, oversized t-skjorte eller årets må ha-plagg; tanktop.

Miniskjørt fra NA-KD

Miniskjørt fra & Other Stories

Miniskjørt fra Nelly

Motorsykkel

En skinnjakke med hvit t-skjorte går aldri av moten. Dog er det ny term du bør bemerke deg denne sesongen - såkalte bikercore. Denne stilen kan du lett bruke i hverdagen. Kombiner skinnjakken med en enkel silkekjole eller plagg med blondedetaljer.

Jakke fra Missguided

Bukse fra Nelly

Kjole fra Gestuz

Fargeklæsj

Nå skal spreke farger både prege livet og klærne du bærer. Velg farger som gjør deg glad. Det er særlig fargen oransje og grønt vi kommer til å se mye av. Ett tips er å style komplementære farger sammen, som for eksempel oransje med blått. Slik blir fargevalget mer harmonisk.

Kjole fra Gina Tricot

Kjole fra American Dreams

Kjole fra Rodebjer

Striper

Jean Paul var den første motedesigneren som jobbet med de ikoniske blå stripene på 90-tallet, og trenden har ikke forsvunnet med det første.

Denne sesongen er det tykke, vertikale striper som gjelder, gjerne i spreke farger.Faktisk gir vertikale striper illusjonen av å være høyere og smalere enn det man er.

Kjole fra Tory Burch

Kjole fra Polo Ralph Lauren

Skjørt fra Rodebjer

Hvitt på hvitt

Se sommerlig chic ut med hvite plagg i deilige stoff. Hvitt på hvitt er både elegant og praktisk. Den kalde fargen gjør det svalere i sommervarmen. Gå hele veien og miks med hvitt tilbehør som prikken over i-en.

Linbukse fra NA-KD

Skjorte i organisk bomull fra Hunkydory

Kjole fra Camilla Pihl

Grønt

En favoritt blant mange moteprofiler det siste året er fargen grønn. Det startet med motehuset Bottega Veneta i 2020 designet klær og vesker i den freshe fargen. Nå finner du fargen i flere plagg og tilbehør. En farge som minner om gress, lime og planter - dette er friske farger som gleder.

Skjørt fra & Other Stories

Tanktop fra & Other Stories

Kjole fra & Other Stories

Kraftige sandaler

Sandaler med sporty remmer og tykke såler er både praktiske og fine på føttene. Her har du mange farger og design å velge mellom. Denne sandaltrenden blir fort en favoritt i skosamlingen. Sorte sandaler fra ATP Atelier

Beige sandaler fra Nelly

Sorte sandaler fra Camper

Hvit singlet

Denne toppen er overalt å se, og er en smart investering. Flere motehus som Prada og Bottega Veneta har hvite tanktops i sine kolleksjoner. Hvit singlet er motebransjens nye må-ha. Du kan ha den under blazeren, en cardigan eller style den alene over de fleste underdeler.

Organisk fra NA-KD

Tanktop fra Only

Tanktop fra Gestuz