Lenge var jeg pessimistisk overfor det tohjulede kjøretøyet. Inntil jeg prøvde det for første gang i hovedstaden. Da skjønte jeg at el-sparkesykkel er et kjempepraktisk fremkostmiddel om du er mye i farta.

Her finner du el-sparkesykkelen

Slik testet vi:

  • Motor: Kan den enkelt kjøre i oppoverbakker?
  • Trygghet: Har den alle de kravene en el-sparkesykkel skal ha?
  • Vekt: Er den enkel å frakte med seg?

Det er verdt å nevne at V2 PRO 2021 fikk terningkast 5 av Nettavisen Pluss i 2020. I dommen står det blant annet; "...Du får mye for pengene, kraftig motor, stort batteri og god nok kvalitet i konstruksjonen". PRO-versjonen er en robust versjon av E2S V2, som har vunnet best i test.

NB! Før førstegangs bruk:

Slik gikk det da jeg testet E2S V2 PRO Long Range+:

Enkel å navigere

Ved første øyekast ser E2S V2 PRO Long Range+ kraftig ut for en på 1,62 cm, men det gikk ikke lang tid før jeg merket fordelene. Jeg suste gjennom Oslos gater uten problemer. Å navigere seg gjennom funksjonene er en lek. Du trykker på samme knapp for å slå av og på el-sparkesykkelen, samt for å bytte mellom tre ulike funksjoner som vises på displayet: Eco (ca. 5-7 km/t) D for Drive (ca. 14 km/t) og S for sport (ca. 20 km/t).

Displayet viser i tillegg strøm, speedometer og om frontlys er skrudd på.

Toppfarten på 20km/t kombinert med den sterke motoren på 1000W maks effekt, gjør det enkelt å kjøre i oppoverbakker uten at det føles tungt. Du har en rekkevidde på 45km, som betyr at du kan kjøre fra Oslo til Drammen når el-sykkelen er fulladet.

Her finner du den

Lovlig el-sparkesykkel

E2S V2 PRO Long Range+ har alle sikkerhetsfunksjonene en el-sparkesykkel skal ha i Norge; ringeklokke, frontlys, og en lovlig toppfart. Den maksimale fartsgrensen i Norge ligger på 20 km/t og 6 km/t på fortau.

En annen sikkerhetsfunksjon hindrer den i å kjøre hvis man kommer borti den. Såkalte «non zero start», som betyr at du må sparke den i gang. Denne funksjonen kan enkelt slås av i appen, men jeg valgte å ha denne på for en kløne som meg.

El-sparkesykkelen tok jeg med meg til butikken. For å låse trenger du bare å gjøre det via appen. Håndtakene er som skapt for mellomtunge poser.

Her finner du den

Konklusjon

🛴 En robust el-sparkesykkel som passer alle

🚀 Man suser lett, raskt og trygt - selv i oppoverbakker (husk maksimal toppfart på 20 km/t og 6 km/t på fortau).

✓ Enkel å bruke/slå på via én knapp

🔆 LCD-display viser speed, funksjon og strøm

💡 Er sammenleggbar

🔘 Tre funksjoner - miljø, fart eller rolig

👀 Er litt tung å bære (14 kg)

🕴🏼Høyden kan ikke justeres

Her finner du el-sparkesykkelen