(SIDE2): Du har kanskje blitt litt kjent med din siste erobring, og vet hvor han eller hun jobber, hvor vedkommende vokste opp og hvilken film han eller hun så sist. Allikevel glir ikke samtalen så lett, og du lurer på om du skal droppe hele prosjektet.

Her booker du kveldens date!

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Amy Keyishian er en New-York basert journalist som har forsket litt på området, og funnet ut at det kan være drømmepartneren du er ute med, selv om samtalen går litt trådt i begynnelsen. Lær hvordan du skal få fart på samtalen og hvordan du skal skape gnister mellom dere med riktig konversasjon.

1. Bli ferdig med fakta
Hvis du har fått vite hva din date jobber med, så ikke still spørsmål som «For hvilket firma» eller «Kan jeg stille deg et faglig spørsmål». Isteden bør du forsøke å finne ut hvorfor vedkommende har valgt denne karrieren, hva han eller hun liker og ikke liker ved den etc. Ved å finne ut hva en person liker og ikke liker, avsløres samtidig hva som engasjerer vedkommende.

Dersom noen forteller at de har vært i Italia, er det vanlig svaret gjerne noe sånt som «Er ikke Firenze flott?», eller «Besøkte du Colosseum?». Hvis man isteden spør vedkommende hva de likte best ved Italia og får dem til å snakke om følelsene bak fakta, er du på god vei til å skape virkelig konversasjon.

2. Gå over i hypotesenes verden
De fleste av oss har ikke all verdens mest spennende hverdagsliv, og derfor kan det i noen tilfeller være en god idet å ta i bruk fantasien. Snakk om hva du ville gjort om du vant i lotto, og spør partneren din om det samme. Hvilken jobb du aller helst ville hatt om du kunne velge på nytt, kan være et interessant tema. Snakker dere om deres ønsker og drømmer lærer dere i tillegg en god del om hverandre.

Dere kan også gjøre det til en lek og gjette på hva andre mennesker rundt dere jobber med, eller hvilke roller de fyller i livene sine. Bruk fantasien så får du samtidig vite om din partner er humoristisk, spontan etc., i tillegg til at du vil merke at samtalen går lett.

3. Velg omgivelsene med omhu
Det er klart at omgivelsene har mye å si. «Hvorfor går folk på restaurant?», spør David Wygant, forfatter av boken «Always talk to strangers: Three simple steps to Finding the Love of Your Life». «Det er det dummeste man kan gjøre – da blir man jo bare sittende og se på hverandre tygge». I stedet bør man oppsøke omgivelser som gir rom for kreativiteten. Man kan for eksempel gå å bowle, besøke et museum eller gå i en antikvitetsbutikk. «Jo mer oppfinnsom du er med hensyn til lokasjonen, jo mer er sannsynligheten for at du vil få din partner til å åpne seg», forklarer Wygant.

4. Ikke utbroder om dine tidligere forhold
Selv om det kan være fristende å fortelle om dine tidligere forhold, er det ikke så smart å gjøre dette på en av de første datene. For det første fordi det ofte vil komme opp negative ting rundt forholdene. Dette kan igjen sette deg i et dårlig lys, fordi det kan virke som om du er bitter eller fortsatt veldig opptatt av din ekskjæreste. For det andre fordi noen vil oppfatte dette som nysgjerrighet, noe som igjen kan føre til at de vil lukke seg, dersom de selv ikke er klare for å snakke om sine tidligere forhold ennå.

Det beste du kan gjøre er å si noe sånt som «Det fungerte dessverre ikke, men det var kanskje like greit, for nå møter jeg jo andre, spennende mennesker». Det underliggende komplimentet du da gir vil gjøre din date god og varm innvendig, samtidig som han vil ønske å føre samtalen tilbake på det dere egentlig skal snakke om – nemlig dere selv.

5. Ikke føl deg tvunget til å snakke
Det er helt naturlig at det vil oppstå pauser i samtalen, uansett hvor mye suksess dere har med kjemien. Dersom du klarer å forsone deg med disse pausene, kan det faktisk føre dere enda nærmere hverandre.

«Menn ser ut til å være mer komfortable med pauser», sier Helen Fisher, forfatteren av «Why We Love». «Jeg har oppdaget at dersom jeg klarer å være stille og bare nyte disse «silent moments», så ender det ofte med at han blir veldig mye mer snakkesalig etterpå.»

Konversasjoner har, på lik linje med musikk, en rytme. Klarer man å følge partnerens rytme, vil man bli oppfattet som en følsom sjel som viser hensyn. I de fleste tilfeller er det et smartere trekk enn å fortelle en vits.

Søk etter en partner på Norges største datingside