Gå til sidens hovedinnhold

Få boksetreneren hjem

OxyBox skal gi kondis og muskler – og du kan få ut aggresjonen i ditt eget hjem.

(SIDE2:) - OxyBox har utgangspunkt i bokseteknikken, og trener Porscha Morgan har drevet med boksing selv. Hun har i tillegg tilført kondisjonsaspektet, noe som gjør det til en ekstra tøff treningstime. Hun er energisk og du blir virkelig pushet, sier daglig leder Jan Helge Hagland ved Exerto til Side2.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

HVA: OxyBox er en 45-minutters time med skyggeboksing. Treningen bygger på bokseteknikk i kombinasjon med høy puls.

- Timen skiller seg fra boksing generelt ved at det er med en del kondisjonstrening. Det gjør at det blir en helhetlig treningsøkt. Det er mye jobbing med bein og fotarbeid, i kombinasjon med boksingen. Bokseøvelsene går fort, med små og korte bevegelser i høyt tempo, sier Hagland.

Instruktør Porscha Morgan er opprinnelig fra Jamaica, men er bosatt i Norge. Hun har vært aktiv idrettsutøver og kaptein på Jamaicas bob landslag med to verdensmester titler.

HVEM: OxyBox ble opprinnelig utviklet for aktive boksere, men er nå tilpasset «enhver» kvinne og mann.

- Jeg mener timen passer for hvem som helst. Du tilpasser nivået til deg selv. Er du ikke god form legger du lista lavere. Er du godt trent, er det bare å kjøre på. Det er en tøff økt, mener Hagland.

HVORFOR: Du får trent kondisjon, styrke og koordinasjon. Du trener hele kroppen, men i hovedsak overkroppen ifra magemuskler til armer.

HVOR OG NÅR: OxyBox kan prøves ut på Exerto. Dette er et treningskonsept som gir deg mulighet til å trene via internett. Det blir som et webbasert treningsstudio du er medlem av. Treningen koster 199 kroner per måned.

Her kan du også finne treningsformer innen blant annet aerobic, pilates, dansing, yoga og styrke.

Du kan trene når som helst og hvor som helst så lenge du har en PC og bredbåndtilgang.

- Boksetime hjemme i seg selv er ikke så fordelaktig. Men det handler om å ha det tilgjengelig og få gjort det. Vi mener ikke at det er bedre å trene hjemme enn på senter, men for mange er det eneste mulighetene å få trent, og det er også enklere, sier Hagland.

SIDE2 OM OXYBOX: Det er helt klart generelt en fordel å kunne logge seg på en treningstime når som helst. Spesielt gjør det ting enklere en regnværsdag, eller en kald kveld å kunne få trent hjemme. Vi har testet kampsporttimen OxyBox. Etter anbefaling fra instruktør om å ta på boksehansker eller sokker på hendene for å få en tøffere følelse, dro undertegnede på seg et par god gamle raggsokker. Det er en spesiell følelse å stå på kjøkkenet alene foran en dataskjerm, og følge en instruktør som «bare prater til deg». Det føles litt flaut, men er også litt befriende å slippe å tenke på at andre ser på deg når du trener.

Timen begynner med hoppetau. Har du ikke det, er det bare å hoppe med. Et lite minus er at instruktøren begynner rett på bokseøvelsene uten å forklare hvordan man skal slå riktig, eller hvordan man skal stå riktig med beina. (Du kan imidlertid først ta en introduksjonstime til boksing hvor du får innføring i dette) Nøyaktig forklaring følges også opp senere i OxyBox- timen. Høy puls kommer allerede etter syv minutters trening. Etter et kvarter merker man at treningen virkelig er i gang.

En annen negativ ting er at det er lett å bli distrahert hjemme hvis andre er i huset. I tillegg tenker man selvsagt på naboen under når du hopper opp og ned på parketten. Har du ikke høyttaler til datamaskinen blir lyden også litt for lav.

Når det er sagt er instruktøren svært energisk og det er deilig å kunne trene helt alene og slå løs hjemme. Man blir faktisk sliten, og dagen derpå merkes det i overkroppen at treningen har funket.

TIDLIGERE TRENINGSTESTER:
Mer boksing: Ikke for pingler
Hva skal til?: Bli sprek på en måned
Line Dance: Er Line Dance bare for bondetamper?
IndoorWalking: - 200 kalorier på ett kvarter
Viryayoga: Sitter du mye foran PC-en?
Bootcamp: Send kroppen på Bootcamp
Meditasjon:- 15 minutter er nok
Catslide: Skli deg til strammere kropp
Corebar: Genial stang med bøy
Bikram yoga: Trening i 40 varmegrader