(SIDE2): «Så ga de hverandre sitt ja og levde lykkelig alle sine dager.»

Det er det man drømmer om, men de fleste som er i et forhold vet godt at det finnes både gode og dårlige dager.

Dette er også viktigå være klar over før et eventuelt bryllup der man lover sitt ja til å leve sammen resten av livet, skriver Worldlifestyle.com.

Nettstedet har nemlig snakket med flere ektepar som gir sine tips til kommende ektefeller.

Her er deres tips til hva du bær være forberedt på før bryllupet:

1) Plei vennskapet

Det høres kanskje ut som en selvfølge, men det å være gode venner er faktisk ganske så viktig. Mesteparten av tiden dere er sammen vil dere ikke ha sex, så forholdet må være bygget på mer enn bare sengevals.

- Dere bør være gode venner, eller så vil det ikke fungere, sier en til Worldlifestyle.com.

2) Utseendet vil endre seg

Både ansikt og kropp vil endre seg som tiden går. Selv om hun har verdens fineste blonde hår nå og han har en trent kropp med synlig sixpack, så er det stor mulighet for at dette vil forandre seg etter hvert som man blir eldre. Hvis du ikke takler tanken på at partneren din vil se annerledes ut, så er kanskje ikke ekteskap det du bør satse på.

3) Du gifter deg med samme person

Selv om dere gifter dere så vil er det ikke slik at ALT blir forandret bare man blir mann og hustru. Hvis hun er en person som liker å sladre, eller han er en person som aldri tar ned dolokket etter toalettbesøk, så er det lite trolig at et bryllup vil endre på dette.

4) Vær ærlig med hverandre

Selv om hvetebrødsdagene gir deg en følelse av å sveve på rosa skyer, så vil hverdagen komme og livet vil skje. Uansett hva slags situasjoner og utfordringer som vil møte dere, så hold dere til sannheten.

- Ikke lyv til hverandre. Hvis forholdet deres takler sannheten, så takler dere alt, tipser et gift par.

5) Forståelse

Mange har erfaring med at en høylytt diskusjon blir til at to står og skriker til hverandre i stedet for å faktisk høre hva den andre har å si. Kommunikasjon og forståelse har alt å si for et velfungerende forhold.

- Søk forståelse før du søker om å bli forstått, sier et par.

6) Gi hverandre komplimenter

Side2 har tidligere skrevet om ordet «takk» som hevdes å være nøkkelen til et lykkelig forhold. Det å vise hverandre takknemlighet og å gi hverandre komplimenter er med på å lyse opp hverdagen. Samtidig viser du at du setter pris på din kjære.

7) Fordel arbeidsoppgavene likt

Enten det er snakk om husholdning, rengjøring, hagearbeid eller skifting av bildekk, så bli enige om hvem som har ansvaret for hva.

Det er viktig at det ikke blir den ene som sliter seg ut ved å «ordne alt» i hjemmet. Dette kan føre til irritasjon og dårlig energi. I verste fall kan denne personen bli så sliten at man ikke lenger har overskudd til å være en god partner og kjæreste, noe som etter hvert vil gå utover forholdet.