Gå til sidens hovedinnhold

Ashley Graham åpner opp om at hun ble utsatt for seksuell trakassering som 17-åring

- Jeg trodde jeg aldri kom til å bli leid inn til jobber igjen.

Modell Ashley Graham (30) forteller i et nytt intervju at hun ble utsatt for seksuell trakassering som 17-åring på en photoshoot.

Ashley var gjest på The View på ABC og panelet snakket om trakasseringsanklagene mot kjendis- og motefotografen Terry Richardson da temaet kom opp. En modell har nylig anklaget Terry Richardson for å ha utsatt henne for seksuell trakassering, og han har benektet anklagene. Ashley sier at opplevelsen hennes av ham, er «normal».

- Ba om at ingen skulle finne ut hva som hadde skjedd

Derimot trakk hun under sendingen frem en annen historie fra en annen stor photosthoot der en fotoassistent hadde tatt henne med seg inn på et kott da hun bare var 17 år gammel.

- Han lurte meg inn i en korridor og dyttet meg inn i et kott. Han blottet seg selv og sa «Se hva du har gjort mot meg i hele dag. Ta på den».

Modellen sier hun ble forskrekket og løp ut av kottet, og ba om at ingen kom til å finne ut hva som hadde skjedd.

Les også: Natalie Portman kritiserte filmindustrien da hun skulle dele ut pris på Golden Globe

Og denne: Ashley Graham: - Litt cellulitter har aldri skadet noen

- For hvis noen fant ut hva han hadde gjort mot meg, trodde jeg at jeg aldri kom til å bli leid inn til jobber igjen. Jeg kom til å være «hun vanskelige modellen», ingen kommer til å ville jobbe med meg igjen.

De andre gjestene spør deretter hva Ashley ville gjort dersom det samme ville skjedd i dag, med bakgrunn i den siste tidens økte fokus på seksuell trakassering av kvinner og #metoo-kampanjen.

Les også: Sandra Lyng forteller om seksuell trakassering i musikkbransjen: - Mange menn utnytter en maktposisjon til å fornedre og utnytte

Les også: Flere melder om sextrakassering i Norge enn i EU

- Hvis jeg visste da det jeg vet nå, at alle disse kvinnene står frem og sier #metoo, ville jeg dratt til den fyren og sagt han er pedofil, for jeg var 17, og at han er totalt uærlig, uansvarlig, trakasserende, jeg ville antakeligvis skreket og ringt modellbyrået. Hvem vet hva som hadde skjedd.

- Så bevegelsen funker. Jeg føler at det er kvinner der ute som står opp for seg selv og sier #metoo, og at de skal passe på søstrene sine på sett.

Ashley Graham er en amerikansk modell som de siste årene har hatt stor suksess og vært på forsiden av magasiner som Vogue, Harper's Bazaar, Elle og Glamour. Hun har også bemerket seg som en forkjemper for å endre kvinners syn på «den perfekte kroppen».

Les også: Matt Damon uttalte at det er forskjell på tafsing og voldtekt og misbruk av barn. Det fikk Minnie Driver til å se rødt

Og denne: «Feminisme» kåret til årets ord i USA

Kommentarer til denne saken