(SIDE2): Modellen Ashley Graham har skrevet et innlegg på Lenny Letter, nettstedet som ukentlig publiserer feministiske nyhetsbrev, etter hun fikk kritikk for å ha sett for tynn ut på et Instagram-bilde hun delte for to uker siden.

LES OGSÅ: Ashley Graham: - Litt cellulitter har aldri skadet noen

- Jeg er så skuffet over deg

Graham, som i lang tid har jobbet for å spre et positivt kroppsfokus, var i fjor en del av reklamekampanjen #curvesinbikinis, og prydet da, som den første «plus size»-modellen noensinne, forsiden av Sports Illustrated. Hun står bak bevegelsen #BeautyBeyondSize, og hylles for sin oppfordring om å være stolt av kroppen sin, uansett størrelse.

Over tid har Graham opparbeidet seg en enorm følgerskare på sosiale medier, og på Instagram har modellen over to millioner følgere.

Som regel blir hennes Instagram-bilder veldig godt mottatt, men da Graham delte et bilde av seg selv fra innspillingen av America's Next Top Model, så fikk hun kritikk av fansen.

Hvorfor? Fansen synes altså hun så for tynn ut. Graham deler selv noen av kommentarene hun fikk:

«Du liker ikke din egen kropp, nå vil du bare bli som de i Hollywood. Du tror at det er penere å være tynn.»

«Før var du en rollemodell jeg så opp til.»

«Jeg er så skuffet over deg.»

«Jeg må finne meg en annen nydelig plus size-kvinne, for du er full av dritt!»

Kvinner kritiserer andre kvinner

Graham er skuffet over kommentarene, og tar i innlegget et oppgjør den såkalte «body shamingen», altså kritikk av andres kropp og utseende.

- For noen har jeg for mye former. For andre er jeg for høy, har for store pupper, er for høylytt, og nå, for tynn. For mye, men samtidig ikke nok. Når jeg deler et bilde fra en god vinkel, så får jeg kritikk for å se mindre ut og for å ikke være lojal. Når jeg deler bilder av cellulitter, strekkmerker og magefett, så blir jeg anklagd for å promotere overvekt. Body shamingen må ta slutt. Jeg er ferdig med det, skriver Graham.

Graham påpeker at det ofte er kvinner som kritiserer andre kvinners kropp. Hun forklarer at hun ikke har gått ned i vekt i det hele tatt, men om hun så hadde gjort det, så ville ikke det vært noe som angikk andre enn Graham selv.

- Hvilket eksempel setter vi for unge jenter og deres selvtillit hvis voksne kvinner på Instagram beskylder andre kvinner for å være feige om de går ned i vekt, og stygge om de er overvektige?

- Nekter å la andre diktere

Graham forklarer at hun er stolt av å ha satt i gang bevegelsen #BeautyBeyondSize, men understreker at målet med bevegelsen er å oppfordre alle kvinner til å være stolte av kroppen - ikke bare de som er overvektige.

- Jeg forstår at folk følger meg og ser på bildene mine fordi jeg representerer et annet skjønnhetsideal enn det vi som regel ser i media og i reklameverdenen. Når de ser på meg så ser de seg selv, og ser de meg spise en cheeseburger så føler de kanskje at de også kan spise hva de vil. Men jeg nekter å la andre diktere hvordan jeg skal leve livet mitt og hvordan min kropp skal se ut, skriver Graham.

Hun avslutter med en oppfordring til alle kvinner der ute: Hva andre gjør med sin kropp og måten andre ser ut på, angår ingen andre enn dem selv. La oss bry oss om våre egne kropper, ikke andres.

HTML EMBED
embedNAvideo("NU20uUP622t0J34cjaz1Yg", false)

LES OGSÅ: - Sommerkroppen er en uting