(SIDE2): Superparet Beyonce og Jay-Z er foreldre til lille Blue Ivy på fire år.

Denne uka var den lille jenta med mamma og pappa på MTV Video Music Awards.

Der stjal fireåringen oppmerksomheten med sin kjole til en verdi av hele 11.000 dollar, noe som tilsvarer over 95.000 norske kroner. Mamma Beyonce kom i en kjole designet av Francesco Scognamiglio.

Begge de to vakte stor oppsikt med sine flotte antrekk. Fans i sosiale medier og journalister i amerikanske nettsteder ga uttrykk for stor begeistring over kjolevalgene.

Men det har ikke bare vært positive reaksjoner etter at mor og datter kom sammen på MTV-arrangementet.

Twitter-troll

I en kommentar publisert på Huffington Post skrevet av grunnleggeren av nettbutikken Studio15, Jia Wertz, kan vi lese om hvordan voksne mennesker skriver stygge kommentarer om Blue Ivys utseende i sosiale medier.

- Skal vi bare late som at Blue Ivy ikke er stygg som helvete? har en Twitter-bruker skrevet.

- Beklager, men jeg synes Blue Ivy er en stygg unge, er en annen kommentar.

- Blue Ivy er stygg som julig lol. Stakkars, ligner på sin far, skriver andre.

- Vi er sterkere sammen

Det har fått Jia Wertz til å se rødt og hun tar opp kommentarene i sitt Huffington Post-innlegg på denne måten:

«Hva har disse postene til felles? De er alle skrevet av kvinner. Tenk litt på det. Dette er voksne kvinner som snakker om en fire år gammel jente, som vil vokse opp å se dette på internett og som vil bli eksponert for slike angrep mange ganger i tenårene. Hva gjør vi, som et samfunn, som lærer en jente i så ung alder og andre jenter som eksponeres for dette? At det er utseendet som teller. At det er hva andre tenker om hennes utseende som er det hun bør bekymre seg over».

Videre skriver Jia Wertz at kvinner i flere år har dømt hverandre på grunn av utseende. Hun mener at denne type atferd fører til følelser av usikkerhet og at man ikke er bra nok.

«Kvinner klamrer seg til de sosiale normene de lærer seg når de er barn og tilpasser seg denne oppførselen etter hvert som de blir eldre».

Skribenten mener at kommentarene rettet mot Blue Ivy mest sannsynlig kommer fra personlige følelser av utilstrekkelighet.

«I stedet for å kritisere disse personene så bør vi heller alle gi en innsats for å løfte dem opp. Michelle Obama sa det best: - Vi er sterkere når vi står sammen», skriver Jia Wertz.

Nettbutikken til Wertz har slagordet «Made for it girls. made to empower girls».

Liten sjarmør

Beyonce har lagt ut flere bilder fra MTV-festen på sin Instagramkonto og også her kan man lese enkelte kommentarer lik de som er publisert på Twitter.

Men det er også kommentarinnlegg av den mer hyggelige varianten. Flere skriver at lille Blue Ivy er noe av det mest sjarmerende og søteste de har sett.