(SIDE2): Den første lørdagen i mai er den internasjonale «arbeid nakne i hagen»-dagen. Det er amerikanske The naturist society som mener dagen skal markeres, og tanken er at man skal føle seg friere, akseptere egen kropp og være tettere på naturen.

Og dersom du ikke har fullt innsyn i hagen (pun intended), så er det strengt talt ingen som har noe med hva man gjør på sin egen eiendom. Selv om det er lover og regler for hva som er greit når det kommer til sjenanse av andre.

LES også denne hagerealterte saken: - Nå formerer mordersneglen seg

Vi er muligens litt skeptiske til det hele, men det kan kanskje være verd et forsøk? Dansk TV 2 har i alle tilfelle listet opp noen grunner til at man bør benytte seg av dagen om man kan, og vi gjengir noen av dem.

1. Du kan nyte kontakten med sol og vind

Flere steder i landet er det denne helgen meldt gode temperaturer og sol, så slik sett er det neppe så ubehagelig å kle av seg i hagen. Uten klær på så kjenner man så klart solstrålene bedre, det samme med vinden.

2. Du blir ikke forkjølet av å være naken

Skulle det likevel ikke være helt sommervær der du er, så er det ikke ensbetydende at man blir syk av å være naken i hagen. Forkjølelse kommer av at man har forkjølelsesvirus i slimhinnen ei nesa, som selvsagt ikke er så bra om man også fryser. Men du blir ikke smittet av dem ved å kle deg naken.

3. Slipper å bli svett og fryse

Faktisk mener danskene at det er motsatt – dersom du er naken, så blir du ikke svett og ender med å gå i en våt t-skjorte – og derfor fryser. Mette Duekilde i Dansk Naturister sier en naken kroppen regulerer temperaturen selv etter omgivelsene. Skulle du likevel fryse, så er et dog nok like greit å kle på deg igjen.