Gå til sidens hovedinnhold

Derfor går mange par fra hverandre nå

Nå er det «høysesong» for brudd.

(SIDE2):De siste ukene har Side2 skrevet om en rekke kjendisbrudd. Mandag ble det kjent at TV 2-profilene Jan Ove Årsæther (45) og Siren Henschien (46) går hver til sitt.

I dag skriver Se og Hør at Marte Krogh og Jan Haudemann-Andersen skiller lag etter åtte år sammen. Også tidligere programleder Jarl Goli skiller seg fra kona.

Det mest omtalte bruddet i sommer var likevel nyheten om at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skilles. Det ble kjent i august.

LES OGSÅ: Märthas hemmelige plan før skilsmissen.

I utlandet har også flere kjente personligheter gått fra hverandre, blant dem skuespillerne Diane Kruger (40) og Josh Jackson (38). De har vært et par i 10 år, noe som er «en evighet» i Hollywood-sammenheng.

Rush over sommeren

Ifølge spesialist i sexologisk rådgivning, Siv Gamnes, er det ikke uvanlig at brudd i forholdet skjer like etter sommeren, eller at par venter med å fortelle om skilsmisser til etter ferien.

- Jeg tror ikke problemene nødvendigvis kommer brått på, men mange venter nok til over sommeren med å ta en endelig avgjørelse. Noen håper kanskje at sommerferien skal være med på å rette opp utfordringene, sier Gamnes.

Sexologen tror også brudd i august og september skyldes at mange vil ha en siste familiesamling, gjerne hvis man har barn, før man skilles.

- I tillegg kan det hende at noen par ikke har vært bevisst på problemene sine, men at ting kommer fram i lyset i ferien. Uenigheter kan ha skura over lang tid, så kommer sommeren og ting blir synlig og problemene kommer til overflaten.

Tanken om å «holde» ut for familien, slik som mange trolig gjør i lange ferier, skjer også i jula. Gamnes sier at par generelt ikke ønsker å bryte opp før en høytid, eller rett før ferier.

Mia Gundersen om den tøffe tiden

En annen som har vært åpen om forholdet den siste tiden, er artist og skuespiller Mia Gundersen. Hun og fotograf-ektemannen Marcel Leliënhof meddelte at de skulle flytte fra hverandre før jul i fjor.

Den siste tiden har Gundersen reflektert mer generelt rundt det å skille seg etter mange års samliv.

Hun fikk svært mange positive tilbakemeldinger rundt dette innlegget:

«Å skille seg etter mange års samliv er ingen spøk og ikke akkurat noe for lettvektere for det er tung materie. Alt du trodde på en gang i tiden, alle felles drømmer en hadde en gang er borte, det du bygget opp sammen skal deles eller selges. Barna skal til og med fordeles og må å ha to steder å forholde seg til, så nei det er ingenting jeg med letthet anbefaler», skrev Gundersen i et innlegg på hjemmesiden sin.

Tøffere for kjendisene?

Om kjente personer har andre utfordringer i forholdet enn oss «vanlige» folk, synes Gamnes er vanskelig å si noe om. Men hun tror at det til tider kan være tøft for kjendiser med tanken på det å være overvåket.

- Det blir sett litt tettere i kortene på forholdet, og det blir tolket i offentligheten. Jeg tenker det må være en belastning for en kjendis å ha det sånn. Er man et kjendispar så blir ofte partneren fulgt etter, eller vurdert i forhold til den man er sammen med. Det offentlige fokuset som personene utsettes for må være en belastning, selv om det sikkert er mye positivt i å ha det sånn også.

LES OGSÅ SEX-OG SAMLIVSSAKENE:

Les også

Disse personlighetstrekkene går igjen hos de som er utro

Les også

Stadig færre skiller seg, samlivsterapeutene forklarer hvorfor


LES OGSÅ: Dette skjer med kroppen når du slutter å ha sex

HTML EMBED
embedNAvideo("rZkVbQtIEQpDvDyi4nDiNg", false)

Kommentarer til denne saken