Gå til sidens hovedinnhold

Dette er vårens matnyheter

EM-potetgull, ny sjokolademelk, yoghurt laget av geitemelk, kesam med blåbær og saft med hvit te er blant nyhetene.

(SIDE2): Tre ganger i året er det duket for lansering av nye mat- og drikkeprodukter og nå er det vårens vareslipp som står for tur.

Tidligere i vår testet vi årets isnyheter.

I disse dager fylles butikkhyllene opp av blant annet nye ferdigretter, yoghurter, snacks og grillmat-nyheter.

Dette er noen av nyhetene som kommer i butikk nå:

TINE

Meieriprodusenten frister med blant annet fettfri cottage cheese, nye kesamprodukter med smak av Blåbær og med smak av Jordbær & Rabarbra, laktosefri Litago sjokolademelk uten tilsatt sukker og Biola Frokostsmoothie med mango og pasjonsfrukt. I tillegg lanserer de Noisy med smak av rød appelsin, TINE Limonade isTe med smak av sitron samt en variant med smak av appelsin, og de frister med IsKaffe Rio CocoLatte. Nå kommer også Kesam Mager og Kesam Vanilje i større beger på 420 gram. Etter ønske av forbrukerne blir det i tillegg gjensyn av favorittene Go’sommer ZERO Ananas & Kokos og Go’sommer ZERO Sitron & Lime.

Orkla Foods Norge

Produsenten kan nå tilby fire ny varianter av Denja Våre Beste Salater: Skagensalat med kreps og reker, Club Sandwich Kylling & bacon, Reker i Cottage Cheese med pepperrot og Rødbet i Cottage Cheese med eple. Stabburet lanserer nye glutenfrie leverposteiprodukter og en ny Grandiosa bakt med fullkorn. De har også nyheten Grandiosa Pizzaslice Kjøttdeig og Løk som skal puttes i mikrobølgeovnen. TORO frister med en ny fersk grønnsakspasta med rotgrønnsaker og en bakemiks for eplekake. BigOne lanserer pizza med tacosmak og kommer med tacofyll, grønn chili og rømme-saus. Dette produktet er eksklusivt for COOP frem til høsten.

Fjordland

Fjordland satser på spiseklare grøter med frukt- og bærmos; Risgrøt med jordbær, eple & mangopuré, og Havregrøt med blåbær & eplepuré. Det kommer også en ny rett innen serien Fjordland Sunt & Godt. Dette er en wok-rett med svinekjøtt, grønnsaker, soyasaus og fullkornris.

Yo Yoplait Double 0% Limited edition er en fransk fruktyoghurt med 0% tilsatt sukker og 0% fett, med smak av appelsin, mandarin og sitron. Yoghurtnyheten har et pakningsdesign som er laget av den norske illustratøren Esra Røise og yoghurten kommer i et begrenset opplag.


Orkla Confectionery & Snacks Norge

Orkla Confectionery & Snacks Norge lanserer nå New Energy Müslibar med havre og tranebær fra New Energy, Panda Natural, Smørbukk Kuler, Smørbukk Bites og Crispo Bites. De frister også med en ny Bixit havrebar med Quinoa og Bringebær som inneholder mindre sukker enn de andre variantene i serien. I tillegg kommer Polly Sommermiks som er en nøttepose med chillinøtter, peanøtter og cashewnøtter med BBQ-smak. KiMs lanserer to nye potetgullvarianter i begrenset opplag med smakene Røkt paprika & Urter og Rømme & Ramsløk.

Synnøve Finden

Synnøve Finden lanserer osten Engelsk Cheddar, samt ostenyhetene Prästost og Synnøve Ekte Gresk Fetaost Produsenten introduserer også den økologiske yoghurten Idyll med smakene Jordbær og Mango & Fersken. De har også laget to sommervarianter med gresk yoghurt i smakene Tropisk Ananas og Sprudlende Kiwi. Synnøve Finden er også den første i Norge med yoghurt laget av sau- og geitemelk.

Q-meieriene

Tidligere i år kunne Q-meieriene avsløre at de nå satser stort på gresk yoghurt med mindre sukker.

Q Gresk yoghurt inneholder 30 prosent mindre sukkerarter per 100 gram enn de fleste andre smaksatte greske yoghurter uten kunstig søtning, ifølge meieriprodusenten. I tillegg lanserer Q-meieriene det nye rømmeproduktet «Drømmelett».

«Drømmelett er i motsetning til lettrømme, som er laget på fløte, laget av lettmelk og inneholder derfor kun 5 % fett. Selv om den smaker rømme så er fettprosenten så lav at Q-Meieriene ikke fikk lov til å kalle den for rømme. Etter regelverket kan man bare kalle noe rømme hvis det inneholder mer enn 10% fett», skriver Q-meieriene i en e-post til Side2.

Maarud

Potetgullprodusenten lanserer nyheten Maarud Potetgull Lettere som inneholder 30 prosent mindre fett og mindre salt. De frister også med en ny smak, nemlig potetgull med Crème Fraîche & Rømme. I tillegg kommer «Viva la Maarud» som har to nye smaker; Crème Fraîche Creme fraiche & Paprika og 4Onion. Denne sommeren kan Maarud igjen tilby de kjente hjerteformede chipsene med smak av Salt og Fyldig Paprika. Andre etterspurte sommerfavoritter som nå er tilbake er Baderinger Sommerløk og Sommergull Dill.

NorgesGruppen

I mai kommer det 39 nyheter fra NorgesGruppen og mange av disse bærer preg av at vi går mot sommer og grilltid. Blant annet så kommer det mye nytt når det gjelder tilbehør til grillmat i form av sauser, dressinger, coleslaw og ratatouill. Videre lanserer de to nye frokostblandinger for barn under merket Eldorado. Det kommer også en ny kvargvariant med smak av kokos og ananas, en havregrøt med topping, samt to nye frukt –og grønnsakssmoothier, alt under Eldorado. Under serien Fersk og Ferdig lanseres det amerikanske pannekaker og fra Jacobs Utvalgte lanseres det italienske biscotti-kjeks, såkalte cantuccini, en med mandler og en med sjokolade. Jacobs Utvalgte kommer også med et nytt kryddersmør med ramsløk og havsalt.

Grillmatnyheter

I samarbeid med REMA 1000 lanseres det nye konseptet Chili Klaus. Produktene i serien er Gilde Chilidog Habanero, Gilde Chilidog-brett med tre ulike smaker, Gilde Chili biff Mørbrad Chili Cayenne og Gilde Chili biff Entrecote Chili Ghost. To produkter fra Prior er også med i serien: Prior Chilidog Mild Habanero og Prior Chili Vingemix Habanero.

I tillegg videreføres Gilde sitt ordinære grillsamarbeid med REMA 1000. Nyhetene denne sesongen er blant annet pølsenyhetene Gilde Helt rå Bratwurst og Gilde Helt rå Salsiccia.

REMA 1000 lanserer også sitt eget grillkonsept «The Burgerlab» der målet er å gjøre nordmenn til burgerkonger.

Nortura vil i samarbeid med NorgesGruppen lansere grillkonseptet Grillfest med familien. Konseptet omfatter en kombinasjon av rødt og hvitt kjøtt både med og uten marinader, burgere, pølser, og Slow Cooked-produkter. Gilde New York Strip, Gilde Pork Belly bit uten svor, Gilde Pulled Beef, Gilde Texas Homestyle burger og Gilde Spesialgrill Bacon og ost er noen eksempler. Her finner man også Prior Homestyle burger av kalkun. Hos Spar og Joker lanseres en ny hamburger; Gilde Som hjemmelaget burger.

Andre nyheter

Findus lanserer det de omtaler som sunnere fiskegrateng som består av fullkornsmakaroni og 50 prosent torsk. Produktet er nøkkelhullsmerket.

Mills lanserer en økologisk hamburgerdressing fra Lohmanders som kan brukes som dipp og som dressing på hamburgeren og annen grillmat.


Et annet produkt som passer fint til grillsesongen er HOFF Potethjørner – Rett på grillen. Det er en røstipotet med norsk ost som man kan legge rett på grillen i 10 minutter.

Fra Freia kommer det en ny Japp-variant med peanøttsmør i «limited edition» og Supernature lanserer den nye serien Raw & Crispy med økologisk Fruitsnack og Veggiesnack. Ombar frister med en ny variant av sin rå sjokolade, nemlig Raw Cacao Ombar Buttons.

Saftprodusenten ZERoh! har også lansert en vårlig saftnyhet med smak av Hvit te og litchi.

Kommentarer til denne saken