Gå til sidens hovedinnhold

Har du fått vannskade på mobiltelefonen? Slik redder du den

Ris fungerer visstnok ikke så godt som vi først trodde.

(SIDE2): De fleste har med seg mobilen overalt i dag, også på stranda og ved bassengkanten (selv om vi vet at en mobilfri ferie er langt bedre for parforholdet).

Da er det fort gjort at mobilen havner i vannet, og hva gjør du da for å redde den?

Bruk kattesand

Selskapet Gazelle, som kjøper og selger brukte mobiltelefoner, har gjennomført en større test der de har undersøkt hva som fungerer best for å redde en vannskadet mobiltelefon.

Tidligere har vi fått høre at ris er svært absorberende, og at det derfor er det beste trikset for å tørke ut vannet. Gazelle testet ris opp mot en rekke andre ting man gjerne finner på kjøkkenet: Kattesand, couscous, store havgryn, lettkokte havregryn, hurtigris, silikagel og ukokt ris.

Det viser seg at ris absolutt ikke er det mest absorberende for en våt mobiltelefon, tvert imot. Ukokt ris kom faktisk verst ut i testen, mens kattesand kom best ut.

Samtidig kan det se ut som om det aller beste er å la telefonen ligge ute på kjøkkenbenken, uten hjelp fra noe som helst. Svampen testerne la på benken tørket nemlig bedre enn noe annet.

Tørk telefonen først

Gazelle anbefaler først og fremst å tørke mobiltelefonen så mye som overhodet mulig før du legger den fra deg - enten det er i kattesand, ris eller på kjøkkenbenken.

Skru først av telefonen og skru den fra hverandre. Tørk den med et håndkle, sugerør, en vifte eller rist telefonen. Ønsker du å prøve med en hårføner eller ved å legge telefonen i stekeovnen må du passe på at temperaturen er svært lav, ikke over 60-70 grader, ifølge Tek.no.


LES OGSÅ: Datatilsynet: - Barna må få lov til å bruke telefonen på soverommet

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken