Gå til sidens hovedinnhold

Iman Meskini: - Det ble for mye negativt mot islam og muslimer

Skuespilleren forteller om hvorfor hun sluttet å være samfunnsengasjert i kveldens Skavlan.

Fredag gjester skuespiller Iman Meskini, kjent som Sana i «Skam», NRK-showet Skavlan. Hun dukker opp i studio i militæruniform, fordi kort tid etter siste episode av Skam, gikk hun inn i Luftforsvaret på Madla utenfor Stavanger.

- Når synes du det er krevende å være muslim i Norge? er blant spørsmålene programleder Fredrik Skavlan lurer på i kveldens program:

Les saken: De 11 øyeblikkene vi husker best fra Skam

Iman er kjent for de fleste som Sana i sesong fire av Skam. Hun hadde hovedrollen i siste sesong av serien, som er blitt hyllet verden over for å ta ungdom på alvor, og for å ta opp temaer som mobbing, voldtekt, vennskap, press, religion og kjærlighet.

Sana ble kjent for sitt forhold til Yousef og for at karakteren hennes snakket om religion, rasisme og fordommer i TV-serien.

- Vi har aldri sett en norsk muslim på TV før, som viser innsiden av religion og islam, har den muslimske bloggeren Maryam Trine Skogen tidligere sagt til Side2.

Les mer: Om Sana og Yousef i Skam: - Moderne jenter opplever det som begrensende

Fredag er Iman gjest hos Skavlan, sammen med blant andre OL-vinner Jon Rønningen, artist Sigrid Raabe, den svenske skuespilleren Josef Fares og fotograf David Yarrow.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler