Gå til sidens hovedinnhold

Jennifer Anistons sterke blogginnlegg vekker oppsikt

Skuespilleren er lei gransking av «den perfekte kvinnen».

(SIDE2): Friends-stjernen mener man ikke trenger barn eller mann for å være lykkelig.

Enormt kroppsfokus

I flere år har Jennifer Aniston måttet tåle at paparazzifotografene alltid er hakk i hæl og at sladderpressen stadig spekulerer i om skuespilleren er gravid eller ei.

Nå tar 47-åringen et oppgjør med det hun omtaler som medienes vridde syn på kvinner.

«For å gjøre det klart, jeg er ikke gravid. Jeg har fått nok. Jeg har fått nok av den stadige granskingen av kvinners kropp som blir dekket av det man kaller «journalistikk» og «kjendisnyheter», skriver Aniston i et blogginnlegg på nettsidene til Huffington Post.

Videre skriver Jennifer om hvordan hun og hennes ektemann daglig blir trakassert av aggressive fotografer utenfor hjemmet deres og hvor langt paparazzi-folkene er villige til å gå for å sitt «sjokkerende bilde».

«Den type objektivisering og gransking kvinner blir utsatt for er absurd og urovekkende. Måten jeg blir fremstilt i media på er bare en refleksjon av hvordan vi skildrer kvinner generelt», fortsetter Jennifer som mener det alltid er utseende som er i fokus.

Selv har 47-åringen valgt å holde seg unna sosiale medier som Instagram og Twitter.

Kan ha et fint liv både med og uten barn

Hun skriver også at mediene setter en slags standard for hvordan hun selv og andre kvinner «bør være og hvordan de skal leve sitt liv».

«Det at mediene bruker så mye ressurser på å skrive om jeg er gravid eller ikke, poengterer for meg at samfunnet fortsett ser på kvinner som ufullstendige, mislykkede eller ulykkelige om de ikke er gift eller har barn», mener Jennifer og skriver videre at kvinner er komplette med eller uten partner, og med eller uten barn.

«Vi kan bestemme selv hva som er vakkert når det gjelder våre egne kropper. Det er din beslutning, og din beslutning alene. La oss bestemme dette helt alene, uten tabloidene. Man trenger ikke å være gift eller å bli mamma for å føle seg som «et helt menneske». Vi bestemmer selv hvordan vi lever våre liv».

Populært

Blogginnlegget har i skrivende stundt fått over 22.000 likes og teksten har blitt omtalt i flere utenlandske medier.

I kommentarfeltet får skuespilleren støtte fra flere lesere, men det er også noen som hevder at Jennifer selv er med på å bidra til fokuset på «den perfekte kvinnen»:

- Jeg er glad det er du som sier dette. Dette er et viktig budskap. Takk, skriver en.

- Jeg er enig i det du skriver. Men du har selv posert naken og flørtende på en magasinforside, noe som betyr at DU også viser frem kroppen din på en måte som vil vekke oppsikt. Så du må «walk the walk», ikke bare «talk the talk», hevder en annen.

- Ms. Aniston understreker flere viktige poeng her. Hvis du har barn, og spesielt hvis du har døtre, så vær så snill og fortell dem at man ikke trenger å gifte seg eller å bli mamma for å være komplett, sier en annen leser.

Kommentarer til denne saken