Det å jobbe noen timer i uken har lite å si for tiden brukt på studier. Det viser tall fra den europeiske studentundersøkelsen Eurostudent som Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserte mandag.

Les også: Slik spiser du billig og godt i studietiden

Ifølge statistikken bruker studentene som ikke jobber, og studentene som jobber 1–5 eller 6–10 timer i uken, omtrent like mye tid på studier.

– Når tiden brukt på arbeid overskrider 10 timer per uke, ser vi en nedgang i gjennomsnittlig tidsbruk på studiene, og denne nedgangen er særlig markert når mer enn 25 timer per uke brukes på betalt arbeid, skriver SSB.

Studenter som jobber 11–15 timer i uken, bruker i snitt rundt tre timer mindre på studiene enn studenter som ikke jobber. Over 20 prosent av studentene i Norge jobber 11 timer i uken eller mer.

Les mer: Slik trener du gratis eller billig i studietiden

- Behov for økt studiestøtte

Norsk studentorganisasjon (NSO) mener tallene illustrerer behovet for økt studiestøtte.

– At én av tre studenter ser seg tvunget til å jobbe ved siden av studiene for å få endene til å møtes, er ikke nytt. Når 20 prosent av studentene sier de prioriterer deltidsjobben foran studiene, er det for mange. Å studere er en heltidsjobb, og vi trenger dem på studiestedet, sier NSOs nestleder Anne Helene Bakke.

Sjekk også: 10 tips for god økonomi i studietiden

og: Her er budsjettet alle studenter bør få med seg