Gå til sidens hovedinnhold

Noman Mubashir navngir homo-hetser på Facebook

Noman Mubashir får hatmeldinger etter å ha stått frem som homofil, men slår tilbake på Facebook.

- Jeg er, var og vil være den jeg er, skriver TV-profilen på sin Facebook.

TV-profil Noman Mubashir sto for en drøy uke siden frem som homofil. Det førte til en rekke støtteerklæringer, men han har også fått hatefulle meldinger i sin innboks.

Flere av dem har han fått fra samme person, som åpenbart ikke gir seg. Disse meldingene har Mubashir nå lagt ut på sin åpne Facebook-profil. I den siste meldingen lar han også vedkommendes navn være synlig.

«Legger ut denne også jeg. Denne gang med hele navnet ditt», svarer han mannen.

- Eier ikke din skam

Noen timer tidligere fikk han en annen melding av mannen, som skriver «faggot skam for muslimer».

Til bildet av meldingen , skriver Mubashir:

«Denne kjipe Facebookmeldingen tikket inn i går kveld. Vet du hva, jeg er SKAMLØS! Akkurat som mine skamløse arabiske søstre. Jeg eier verken DIN skam eller andre sneversynte, respektløse muslimers skam!! Jeg er, var og vil være den jeg ER!» starter han det første innlegget med.

Han anonymiserer da personen som har sendt meldingen, for å være «snill» som han skriver. Han fortsetter med å fortelle at han har fått delte reaksjoner i det norskpakistanske miljøet – både de som er sinte, og de som støtter han.

«Jeg har også mottatt mange vakre og støttende meldinger fra unge norskpakistanere. Så det er håp.»

Mubashirs Facebooks-status er blitt delt en rekke ganger, og støtteerklæringene har vært mange.

Kongens tale

TV-profilen sto frem etter kong Haralds mye omtalte tale under kongeparets hagefest i Slottsparken for en drøy uke siden. Kongen snakket da blant annet om at Norge er et land der det finnes jenter som er glad i jenter, gutter i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre.

Mubashir sa da han ble rørt over talen og benyttet også da sin Facebook-profil til å kommentere saken.

«Jeg svarte at jeg tilhører tre ulike minoriteter; muslim med pakistanske røtter og homofil. Ikke den enkleste kombinasjonen siden det har plaget meg i mange år, så det rører meg dypt at kongen snakker varmt om alle tre grupper i sin fornuftige, rause og inkluderende tale», skrev han .

Noman Mubashir ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Nettavisen. Nettavisen har også vært i kontakt med mannen som sendte meldingene. Han sier han ikke bryr seg om at Mubashir har lagt ut navnet hans på Facebook-siden sin, og ler bort både saken og Nettavisens spørsmål.

Du kan se kong Haralds omtalte tale under:

HTML EMBED
embedNAvideo("a6aNEO2VcVcjm7caUaXQKg", false)